Почему от сала нельзя поправиться: Советы диетолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Диетолог Галина Незговорова развеяла миф о калорийности сала.

Поделиться:

Сало - справжній український делікатес для гурманів. Багато хто нарікає на його калорійність, проте одиниці знають про його цінність для організму людини. Постійний експерт програми "Сніданок з 1+1" Галина Незговорова розповіла про харчові властивості та користь сала. 

Чим загрожує неправильний раціон харчування жінкам після 40-ка роківСало в п'ять разів перевищує вершкове масло за показниками поживної цінності. Воно легко засвоюється і містить архідонову кислоту, що сприяє хорошому функціонуванню кісткової та м'язової системи, синтезу гормонів. Більше того, жиророзчинні вітаміни А, D, E разом з мікроелементом Селеном стабілізують нормальний обмін речовин та укріплюють імунну систему. Серед інших корисних властивостей:

- покращує роботу нервової та серцево-судинної системи;

- сприяє виведенню токсичних речовин та радіонуклідів;

- має жовчогінну та імуностимулюючу дію.

Сало вживають у солоному, копченому та смаженому вигляді, проте найкориснішим є свіже сало. Воно чудово поєднується з овочами, зеленню, салатом на рослинній олії та цільнозерновим хлібом.

Існує міф, що люди гладшають саме від сала, проте це брехня. Погладшати можна від надмірного споживання будь-якого продукту. 

Сало забезпечує тривале насичення організму, адже його калорійність 800 ккал/100г. Саме тому найкраще з'їсти 20-40г сала у першій половині дня. Дітям його можна вживати з 4 років. 

Канапка з салом набагато корисніша, аніж бутерброд із найдорожчою ковбасою. 

Сало можна зберігати у холодильнику до 2 тижнів, у морозильній камері - 3 місяці. Поява жовтого кольору та неприємного запаху - перші ознаки псування продукту. Тоді продукт необхідно викинути.

Лікарі не рекомендують вживати сало при запальних процесах печінки, жовчного міхура, підшлункової залози та за наявності ожиріння й атеросклерозу. 

Збагачуйте свій щоденний раціон корисними продуктами, аби згодом не збагачувати аптеки. 

Читайте також: Дієтолог розповіла, як легко схуднути без шкоди для здоров'я

Новости по теме