К чему приводить употребление сырых яиц: Мифы и правда про яйца

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Диетолог рассказала о настоящих и придуманных полезных свойствах яиц.

Поделиться:

Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розвіяла міфи про надумані властивості яєць. Безумовно про них варто знати, адже яйця потрапляють до нашого раціону і як самостійний продукт, і у складі інших страв.

Скільки можна вживати солі без шкоди для здоров'яЯйця займають одне з ключових місць за вмістом білка - 13г/100г. Будучи низькокалорійним продуктом(157Ккал/100г), тим не менш вони дуже поживні.

1. Кажуть, що якість яйця визначається за яскравістю жовтка. Це правда лише стосовно домашніх яєць, бо магазинні яйця отримують насичений колір за рахунок додавання небезпечних добавок у корм птахів.

2. Колір шкарлупи не має жодного впливу на смак чи якість яєць. Різниця лише в породі курей.

3. Підвищення потенції внаслідок вживання сирих яєць - це міф.Вони можуть хіба що додати сил та енергії за рахунок високої поживної цінності. 

Слід бути обережним із вживанням сирих яєць, адже існує великий ризик зараження сальмонельозом.

4. Холестерин у яйцях чудово збалансований з лецитином, а тому не загрожує розвитком атеросклерозу.

Найкраще їсти яйця приготовані не вкруту, адже чим більша термічна обробка - тим довше перетравлюється яйце 

Перепелині яйця справді корисніші, ніж курячі. У них міститься більше поживних речовин таких як: залізо, магній, вітаміни А, В1, В2. Проте майте на увазі, що і калорійність у них вища. 

Пам'ятайте, що слід обирати яйця без курячого посліду, адже саме він є носієм небезпечних бактерій. Шкарлупа може ховати мікротріщини невідимі людському оку, через які сальмонела приникає всередину.

Будьте уважні до свого здоров'я та раціону, адже ми - це те, що ми їмо. 

Новости по теме