Експерт «Сніданку з 1+1» Олександр Авраменко провів відкритий урок з української мови

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Вчора, 8 листопада, відбулась презентація книги «100 експрес-уроків української» та  відкритий урок від автора і ведучого постійної рубрики «Сніданку з 1+1» Олександра Авраменка.

Поделиться:

Під час презентації посібника «100 експрес-уроків українськоїТест: Як добре ви знаєте українську мову» Олександр розповів, чому був обраний саме кишеньковий формат книги, як підбирали теми уроків для книги, а також розповів про те, як створювались ілюстрації.

«Сьогодні все більше людей хочуть розмовляти українською, і вкрай важливо виростити покоління, яке буде розмовляти справжньою, грамотною українською мовою. Саме тому з'явився посібник «100 експрес-уроків української», який написав Олександр Авраменко. А видавництво #Книголав, спільно зі студією «Сніданок з 1+1» допомогли йому «побачити світ». Неповторність книжки у тому, що вона навчає грамоті, але у такій легкій та дотепній манері, що втішені залишаться всі – як молодь, так і читачі старшого віку» - коментує керівник PR-департаменту 1+1 медіа Світлана Павелецька.

На заході, який відвідало більше 400 шанувальників, також були присутні й ведучі телеканалу «1+1». Зокрема, Святослав Гринчук ведучий ТСН. Ранок розповів про те, якою є українська мова на Західній Україні, Олексій Душка, ведучий розслідувального реаліті «Життя без обману» поділився з аудиторією цікавими історіями пов’язаними з вивченням української мови.

Джамала, Потап, Таран і Вітвіцька розповіли, без яких українських творів не уявляють свого життяВедучий «Сніданку. Вихідний» Олександр Попов дав поради, як вивчити українську, а відомий співак та композитор ДІЛЯ розповів історію про те, як  гурт «ТНМК» відмовилися від концерту в РФ, через те, що організатори вимагали перекладу пісень на російську мову.

Всі присутні мали змогу взяти участь у декількох тестових завданнях від Олександра та отримати корисний посібник у подарунок. Гості заходу перекладали поширенні висловлювання з російської на українську, разом з Олександром виправляли помилки у наголосах та зробили детальний аналіз декількох речень надскладного диктанту.

Наприкінці заходу кожен бажаючий мав змогу придбати книгу Олександра Авраменка за спеціальною ціною та взяти автограф у автора.

Переглянути сюжет про те, як все відбувалося можна на офіційній сторінці телеканалу «1+1» та на сторінці «Сніданку» у Facebook

Новости по теме