Зеленый чай отложит процесс старения: Советы диетолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Диетолог Галина Незговорова рассказала о целебных свойствах зеленого чая.

Поделиться:

Кількість поціновувачів зеленого чаю зростає з кожним днем, адже він набагато корисніший ніж чорний і до того ж має легкий та приємний смак. Про цілющі властивості та особливості вживання цього напою розповіла постійний експерт програми "Сніданок з 1+1" Галина Незговорова.

Яку воду можна пити без шкоди для здоров'яУченими доведено, що регулярне вживання зеленого чаю подовжує життя людини на 5-10 років, а кількість мінеральних та органічних сполук, що входять до нього, обчислюється сотнями.

Зелений чай - потужний антиоксидант. Він очищує організм від токсинів та вільних радикалів, зміцнює імунну, серцево-судинну та нервову системи, підвищує працездатність. Окрім того, у зеленому чаї міститься висока кількість фтору, що попереджує розвиток карієсу та пародонтозу.

Беручи до уваги, усі переваги зеленого чаю, не варто перебільшувати із його вживанням. Людям, вразливим до кофеїну, необхідно бути обережними із зеленим чаєм, адже кількість кофеїну в ньому більша, аніж у склянці кави.

Аби отримати максимум користі від зеленого чаю, необхідно правильно його заварювати. Найкраще це робити гарячою водою, не доведеною до кипіння (приблизно 80 градусів). У холодну погоду приємно смакуватиме суміш зеленого чаю з імбирем, лимоном та медом. Найкраще пити зелений чай за 30-40 хвилин до чи після прийому їжі, але не більше 3-х чашок на день.

Зелений чай справді сприяє зниженню ваги. Він м'яко пригнічує апетит і пришвидшує обмін речовин, а це в свою чергу попереджає переїдання та сприяє виведенню зайвого.

Пакетований ароматизований чай апріорі не може бути якісним, тому найкраще купувати китайський та японський високогірний розсипний чай. Японці вважають, що зелений чай - це секрет довголіття їхньої націїї. Його наполегливо радять пити людям, що займаються розумовою працею та мають високі фізичні навантаження. 

Для збереження якості, чай необхідно зберігати у щільно закритій скляній ємності. Проте навіть це не врятує його від старості - чим довше він зберігається, тим гірша його якість. 

Не рекомендується пити зелений чай натщесерце,при запальних процесах шлунку та при індивідуальній непереносимості.

Зелений чай часто використовують з косметичною метою, адже екстракт зеленого чаю уповільнює процес старіння та покращує колір і стан шкіри. Заморозьте зелений чай і протирайте такими кубиками льоду обличчя та область декольте, щоб підвищити тонус шкіри. 

Читайте також: Топ порад, як попередити застуду восени

 

Новости по теме