Як боротися з осінньою хандрою: Покрокова інструкція

Читайте практичні поради, що допоможуть уникнути осіннього синдрому і радіти кожному дню золотої пори.

Поделиться:

У програму Сніданок з 1+1 завітала психолог Наталя Підлісна, яка розповіла, як уникнути пригніченого стану восени.

Постійний експерт наголосила, що потрібно чітко розрізняти хандру і депресію. Якщо від першого є прості прийоми, то депресивні стани потребують медикаментозного лікування.

Як пережити холодний період і при цьому залишитися щасливою людиною? Читайте покрокову інструкцію, як боротися з осінньою хандрою, та не давайте шансу дощам та холоду зробити ваші дні похмурими.

Рухайтеся

Таран і команда зірок пробігли під холодною зливою заради хворих дітей

Життя – це рух, а щасливе життя – це ще більше руху. Незважаючи на погоду, надягайте яскраві ризовики, беріть парасольку і вирушайте досліджувати принади осіннього міста. Щоденні прогулянки насичують мозок киснем, покращують самопочуття та сприяють більш позитивному ставленню до обставин.

Придбайте біолампу

Осіння хандра починається, тому що світловий день зменшується. Для хорошого настрою людині може просто не вистачати світла. Тож 15 хвилин біля біолампи дозволять вам відчути тепло, затишок і, відповідно, радість.

Одягайтесь яскраво

Яскравий, теплий та комфортний одяг – це не лише модний тренд осені 2016, а й запорука хорошого настрою. Предмети гардеробу теплих кольорів додадуть фарб та позитиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 5 стильних речей, які врятують від осінньої депресії

Їжте помаранчеве

Якщо у вашому щоденному раціоні будуть помаранчеві овочі та фрукти, ви не залишите жодного шансу депресивному стану. Хурма, апельсини і гарбузи асоціюються із сонцем і теплом, а отже дарують частинку літа в холодні осінні дні.

Із солодощами життя стає солодким

Ті, хто влітку хизуються апетитними формами, працюють взимку у спортзалах. Однак не варто завжди відмовляти собі у солодкому. Обирайте лише корисні солодощі та заряджайтеся енергією.

Усміхайтеся

Коли ви усміхаєтеся, нервові імпульси через дрібні м’язи обличчя передаються в гіпоталамус. Звідти потік нервових імпульсів передається в лімбічну систему, яка відповідає за наші емоції. Тобто усмішка провокує позитивний настрій, а не навпаки. Усміхайтеся і життя усміхнеться вам у відповідь!

Дивіться позитивне

Результати досліджень показують, що під час перегляду улюбленого серіалу мозок впадає в легкий транс, нормалізується робота важливих органів і систем організму, знижується тривожність і відновлюється почуття стабільності. Тож вмикайте найпозитивніші серіали на телекананалі 1+1 о 21:00 та отримуйте необхідну дозу щастя. 

Осінь – це не привід сумувати. Це можливість щодня тішити себе приємнощами та власними руками і думками створювати світ яскравих та позитивних емоцій.