Обережно, кліщі: Поради для тих, кто збирається на пікнік

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Рекомендації, які допоможуть попередити укуси кліщів.

Поделиться:

В сезон пікніків та прогулянок на природі все більше українців стають жертвами павукоподібних.Існує безліч народних методів, як витягнути кліща. Найчастіше шкіру змазують олією і чекають, допоки кліщ вилізе сам або ж витягують за допомогою пінцету та дезинфікують уражене місце. Лікар розповів, що незначний укус може бути надзвичайно небезпечним, якщо вчасно не звернутися за допомогою до спеціаліста.

Наприклад, у Київській області близько 5-10% кліщів заражені хворобою Лайма. Захворювання, яке переносять павукоподібні, призводить до серйозних проблем зі здоров’ям: погіршення слуху, роботи серця, суглобів.

5 правил, як організувати найкращий відпочинок на природіЩоб не дозволити кліщам зруйнувати плани на відпочинок, пропонуємо з’ясувати, як виглядають павукоподібні та як попередити укуси кліщів.

Як виглядають кліщі?

За виглядом кліщі схожі на маленьких павучків. Коли вони насмокчуться крові, суттєво збільшуються у розмірах, утворюючи чорний горбик під шкірою.

Як попередити укуси кліщів?

5 найкращих парків для прогулянок у КиєвіЯкщо ви йдете на прогулянку в парк чи будь-яке зелене місце, одягайте щільний одяг, який прилягає до тіла. Найбільш безпечним вважається світле вбрання, адже на ньому добре видно кліщів.

Користуйтеся засобами від кліщів. Після прогулянки попросіть, щоб вас ретельно оглянули. Кліщ може вкусити не відразу, а потрапити на одяг і перелізти на шкіру вже вдома. Тож після прогулянки уважно перевірте свій одяг.

Що робити, якщо вкусив кліщ?

Якщо ви знаходитесь в межах населеного пункту, варто відразу звернутися до лікаря. Експерти видалять кліща та передадуть його в лабораторію.

Якщо ж ви не маєте змоги звернутися до лікарні, можна обережно за допомогою пінцету витягнути кліща, обертаючи його навколо своєї осі. Висмикувати його категорично забороняється, в тілі може залишитися частина паразита. Після видалення кліща, обов’язково віднесіть його на експертизу.

Новости по теме