Сервіс таксі Uber: переваги і недоліки

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Вартість таксі Uber і відгуки користувачів про запуск нового сервісу.

Поделиться:

Як поїхати в Європу на власному авто: поради експертаІз 30-го червня в Києві запрацював глобальний сервіс тексі Uber. За словами головного менеджера компанії в Україні Аркадія Вершебенюка, всі поїздки на Uber з моменту запуску до вечора 3-го липня будуть абсолютно безкоштовними.

Така заява спричинила неабиякий ажіотаж довкола сервісу таксі та активне обговорення Uber в соцмережах.

У програмі Сніданок з 1+1 радник міського голови Львова Ілля Кенігштейн та IT-підприємець Роман Хміль розповіли про плюси і мінуси серівсу таксі.

ЯК ПРАЦЮЄ UBER

Uber – це міжнародна компанія та сервіс з пошуку, виклику та оплати таксі за допомогою мобільного додатку для ОС IOS або Android.

Сервіс був запущений у 2010 році в Сан-Франциско. Нині Uber працює у близько 70-ти країнах світу. Україна тепер одна із них.

Кілька років тому два хлопці не змогли впіймати таксі й створили свій стартап. Нині Uber оцінюють у 60 млрд дол. – каже Ілля Кенігштейн.

Система автоматично вибирає найближче вільне таксі – завдяки цьому авто приїжджає за кілька хвилин. Оплата проводитися за безготівковим розрахунком, за допомогою банківської карти, прив'язаної до профілю користувача Uber.

Тариф включає в себе подачу таксі, кілометраж і час, проведений в дорозі.

Uber дотримується балансу попиту та пропозиції. Віповідно, якщо хочеш їхати швидше, плати більше – каже Ілля Кенігштейн.

ПЕРЕВАГИ UBER

  1. Безготівкова оплата таксі через додаток3 мобільні додатки, які допоможуть схуднути та контролювати свій бюджет.
  2. Можливість відстежити, як авто їже до вказаної адреси.
  3. Після замовлення клієнт отримує повну інформацію про водія (ім'я, фото, контактний номер телефону) і автомобіль (марка, номер автомобіля).

У кожній країні існують правила та вимоги до водіїв. Їх Uber старанно виконує, – каже експерт.

  1. Доступність (у багатьох країнах Uber дешевше звичайного таксі).
  2. Кожного водія можна оцінювати. Це допомагає підвищувати якість обслуговування пасажирів. Якщо у водія низький рейтинг – Uber відключає його від свого сервісу.

НЕДОЛІКИ UBER

  1. Компанія Uber не перевіряє своїх таксистів і мало що про них знає.
  2. У деяких співробітників Uber є доступ до всіх особистих даних користувачів (хоча компанія стверджує, що їх використовують тільки в законних цілях).
  3. Поява Uber може спровокувати масові протести таксистів, як це сталося у Франції, Іспанії та в інших країнах.

За словами головного менеджера компанії Uber в Україні, мінімальний тариф на послуги таксі в Києві становитиме від 40 гривень.

У Києві понад 40 тис. людей відкривали додаток Uber до запуску – це не тільки найбільший показник в Європі, а один із найбільших показників у світі, – каже Аркадій Вершебенюк.

Користувачі соцмереж жаліються, що через великий потік людей, викликати таксі Uber у Києві дуже складно. В Uber не вистачає автівок, щоб задовольнити всі запити користувачів.

Новости по теме