Слов'янські обереги і їх значення: які амулети підходять жінкам і чоловікам (ВІДЕО)

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Слов'янські обереги і їх значення: які амулети підходять жінкам і чоловікам (ВІДЕО)

Обереги для жінок і чоловіків. Слов'янські обереги і їх значення.

Поделиться:

У кожного народу є свій оберіг. У турків - це синє око, у японців та китайців – ієрогліфи, у арабів – картуші, а у слов'ян – рушники та ляльки-мотанки.

Обереги особливо могутні, коли вони зроблені власноруч. Ведучий "Світу навиворіт" Дмитро Комаров, наприклад, не розлучається з червоною ниткою на зап'ясті, яку йому пов'язали в Індії. Про слов'янські обереги і їх значення розповіла експерт Сніданку з 1+1 Симона Бородіна.

Людський мозок – дуже складний механізм. Якщо ми вважаємо, що амулети і обереги нас захищають, вони дійсно будуть захищати. Обереги – це не тільки предмети, а й орнаменти на нашій одежі. Для чоловіків чоловіків - розписні кофти і ремені, а жінки зазвичай носили жовті обереги. Заможні – із золота, а не дуже - із з міді.

Обереги для жінок

Одним із найпотужніших сакральних оберегів у слов'ян була лунниця - для вагітних. А макош – талісман для заміжніх жінок, які шанують свій рід і несуть у собі доброту. Рожаницю носили молоді дівчата, які хотіли щасливо вийти заміж. Такі обереги допомагали жінкам під час пологів.

Обереги для чоловіків

Чоловіки надавали перевагу залізним або срібним оберегам. Печатка Велеса – потужний символ чоловічої сили, а усеславець –уберігав від сварок у домі. Найпотужнішим талісманом для чоловіків вважався той, який йому власноруч зробила дружина. Подробиці дивіться у спеціальному сюжеті Сніданку з 1+1.

Новости по теме