Сніданок з 1+1: Чому не можна відмовлятися від хліба?

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Сніданок з 1+1: Чому не можна відмовлятися від хліба?

Якщо припините їсти хліб, блискавично схуднете. Але водночас так само швидко зашкодите своєму здоров

Поделиться:

Якщо припините їсти хліб, блискавично схуднете. Але водночас так само швидко зашкодите своєму здоров'ю. Чому, у програмі Сніданок з 1+1 розповідали Анатолій Анатоліч і Марина Леончук. Отже:

  1. Якщо ви повністю прибираєте з раціону хліб та каші, то робите організм неповноцінним. Адже в щоденному меню обов'язково мають бути і білки, і вуглеводи і жири.
  2. Вуглеводи – це паливо для людини. А коли його бракує, організм починає розщеплювати жири. А це не надто корисний і навіть дещо токсичний процес.
  3. Якщо хочете бути в хорошій формі, їжте вуглеводи на сніданок. Це може бути вівсянка з фруктами чи ягодами або тости з цільнозернових хлібців.
  4. Хліб і каша належать до однієї групи продуктів. Тож, якщо ви дозволяєте собі їсти каші, а вони несуть дуже велику кількість вітамінів і мінералів, то дозволяйте собі і хліб.
  5. Не бійтеся набрати вагу. Середня кількість хлібу на день (40 г для жінок і 60-80 г) для чоловіків не призведе до зайвих кілограмів.
  6. Вживайте правильний хліб. 

ДО ВАШОЇ УВАГИ ВИДИ, ВІД ЯКИХ ВИ НЕ ПОГЛАДШАЄТЕ

1. ЖИТНІЙ ХЛІБ

Така випічка на 100% безглютенова, а отже не спричиняє здуття живота і травного дискомфорту. Крім того, допомагає продовжити відчуття ситості, адже містить учетверо більше клітковини і на 20% менше калорій, ніж звичайний білий хліб.

2. ЕСЕЙСЬКИЙ ХЛІБ

Складається з пшениці, жита, ячменю, сочевиці, полби та проса. Це один із найбагатших джерел білка, що містить 18 амінокислот. До того ж, есейский хліб полегшує травлення і посилює всмоктування організмом мінералів.

3. ЛЬНЯНИЙ ХЛІБ

Це дивовижне джерело селену, калію і магнію. Він також містить багато клітковини, корисних жирів і фітоестрогенів, які приносять користь здоров'ю.

4. ПІТА

Хліб піта складається з безлічі вітамінів і мінералів, допомагає знизити рівень холестерину і цукру в крові. Він містить набагато менше калорій, ніж звичайний зерновий хліб. Щоб наїстися вистачить одного шматочка.

5. ВІВСЯНИЙ ХЛІБ

Якщо хочете зменшити щоденне споживання вуглеводів і жирів, вівсяний хліб – чудова альтернатива звичайному білому. Вівсянка - прекрасне джерело корисних вуглеводів, які організм перетравлює в сповільненому темпі, завдяки чому ви довше почуватиметеся ситими.

Новости по теме