Що потрібно знати, якщо ви наважились взяти з вулиці або з притулку бездомну тварину

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Ветеринари розповіли, як правильно доглядати за бездомними тваринами, щоб не нашкодити собі і чотирилапому другу.

Поделиться:

Чим пожертвував MONATIK, щоб допомогти безпритульним тваринамСьогодні у студії «Сніданок з 1+1» ветеринари-рятівники, працівники притулку для тварин Галина Чернічко та Василь Алєксєєнко розповідають, що потрібно знати, якщо ви вирішили взяти додому безпритульну тварину.

Ця корисна інформація допоможе вам убезпечити себе і свого нового улюбленця.

Ветеринари рекомендують дотримуватись таких порад:

1. Обережно покупайте тварину.

2. Навіть якщо тварина активна, добре їсть, має здоровий вигляд, все одно потрібна профілактика гельмінтів (глистів) та бліх.

3. Можливо, тварина спочатку буде погано їсти. Причною цього може бути переляк. У такому випадку потрібно тварину залишити саму. Якщо ж не допоможе, варто звернутися до ветеринара та обстежити улюбленця, оскільки це також може свідчити про захворювання внутрішніх органів.

4. Тварині у будь-якому випадку потрібна соціалізація (певний час, щоб улюбленець звик до вас, до нової оселі).

5. Регулярно тренуйте свого улюбленця.

6. Не проявляйте агресію, не кричіть на тварину.

7. Якщо ви не плануєте розводити тварин, улюбленця краще стерилізувати. Стерилізація – профілактика онкологічних захворювань, мастопатії у собак/котів.

Якщо вирішили взяти собаку або кота, ви повинні бути до цього готові і усвідомлювати всю відповідальність за тварину. Пам’ятайте, що чотирилапий друг  завжди відчуває ваше ставлення до нього та емоції.

Також нагадаємо, що у прямому ефірі триває благодійний аукціон, який проводить «Сніданок з 1+1», щоб зібрати кошти для допомоги бездомним тваринам із притулку «Сіріус».

Новости по теме