Драма «Століття Якова» успішно пройшла на 1+1 і спричинила дискусію у суспільстві

Століття Якова
Драма «Століття Якова» успішно пройшла на 1+1 і спричинила дискусію у суспільстві
Роман Луцький і Станіслав Боклан у ролі Якова (фото – 1plus1.ua)

Резонанс у соціальних мережах і пресі доводить, що українська класика – актуальна як ніколи.

Поделиться:

Нову роль Олександра Попова назвали найпотужнішою у його акторській кар’єрі4-серійна україномовна драма «Століття Якова» виробництва «1+1 Продакшн», прем’єра якої відбулася 30 вересня на телеканалі 1+1, стала лідером слоту та викликала резонанс у суспільстві.

За аудиторією 18-54 (вся Україна) частка продукту склала 12,6%.

Зазначимо, україномовна драма «Століття Якова», знята за однойменним романом Володимира Лиса, стала першим історичним міні-серіалом, який був показаний у прайм-тайм на українському телебаченні.

Нам випала велика честь і відповідальність – постановка всенародно улюбленого роману, і ми дуже вдячні Володимиру Лису за довіру. Увага до проекту була на рідкість пильною, і не дивно, що діапазон думок і відгуків дуже широкий, – каже головний продюсер серіалів та фільмів каналу 1+1 Олена Васільєва.

За словами Олени Васільєвої, резонанс у соціальних мережах і пресі доводить, що українська класика – актуальна, історичні розломи продовжують хвилювати суспільство, українські герої потрібні глядачеві.

«Століття Якова» не залишило їх байдужими, викликало на розмову – і не тільки з творцями фільму, але перш за все один з одним, – стверджує головний продюсер серіалів та фільмів каналу 1+1.

Варто зауважити, що інтернет-аудиторія надзвичайно тепло сприйняла прем’єру «Століття Якова», особливо відзначивши актуальність проекту, гру акторів та музичний супровід серіалу. 

Дякую за правдивість подій. Це фільм для підростаючого покоління, щоб знали, що переживала їх багатостраждальна Батьківщина та її народ, що може винести на своїх плечах одна людина і залишитися при цьому Людиною, – пишуть користувачі Facebook.

У літературних колах також схвально сприйняли проект. Зокрема засновниця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Тетяна Логуш відзначила майстерну роботу сценариста Андрія Кокотюхи, який зумів побачити цікавий матеріал для українського кіно, вдало продумав сцени і вклав в уста героїв вишукану літературну мову.

Мене дуже тішить, що українське кіно сьогодні стає цікавим, професійним, нагадує минуле, нашу історію. Чудова гра усіх акторів. Гарна режисерська робота, – сказала Тетяна Логуш.

Письменник Володимир Лис також прокоментував драму, зняту за його романом:

Я вдячний команді за те, що поставили фільм. Він вийшов динамічним, цікавим для масового глядача. Приємно, що у проекті звучить українська мова, хоч мені і бракувало поліського діалекту, яким насичений роман.

Володимир Лис у захваті від майстерності Романа ЛуцькогоВиконавець головної ролі в «Століття Якова» розповів про шокотерапію на знімальному майданчику та Станіслава Боклана, які зіграли роль Якова. Письменник також відзначив професійну роботу оператора Ігоря Іванова. 

У той же час Володимир Лис висловив надію, що переглянувши драму, тепер ще більше людей захоче прочитати книгу.

Нагадаємо, що в основі сюжету «Століття Якова» – історія України очима волинського селянина-довгожителя Якова Меха. Він народився ще за часів Російської імперії, а старість зустрічає у сучасній незалежній Україні.

У його долі – війни, полон і втрата близьких, але її головний підсумок – збереження людяності і здатності любити.

Дивіться «Століття Якова» – частина перша. Уляна онлайн. 

Дивіться «Століття Якова» – частина друга. Зося онлайн. 

Дивіться «Століття Якова» – частина третя. Війна онлайн. 

Дивіться «Століття Якова» – частина четверта. Фінал онлайн. 

Новости по теме