Коли покажуть «Століття Якова» на телеканалі «1+1»

Століття Якова

в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем’єра епічної драми «Століття Якова» за однойменним романом-лауреатом літературної премії «Коронація слова» Володимира Лиса.

Поделиться:

Пісня «Океан Ельзи» стала саундтреком до україномовної драми «Століття Якова» на 1+1Уже 30 вересня о 20:15 в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем’єра епічної драми «Століття Якова» за однойменним романом-лауреатом літературної премії «Коронація слова» Володимира Лиса.

В основі сюжету – історія України очима волинського селянина-довгожителя Якова Меха. Він народився ще за часів Російської імперії, а старість зустрічає у сучасній незалежній Україні. У його долі – війни, полон і втрата близьких, але її головний підсумок – збереження людяності і здатності любити.

Над сценарієм 4-серійної драми працював відомий письменник та сценарист Андрій Кокотюха.

Кожного разу, адаптуючи романи колег для фільмів чи серіалів, дуже хвилююся. Відповідальність величезна. Передбачаю, що автору наперед може не подобатися результат – для письменника кожне слово у творі - сакральне, щось означає часто дуже особисте. Втім книга та фільм — два окремi художні, не побоюся цього слова — мистецькi твори. Першочерговим у «Столітті Якова» для мене було – збереження закладеної в твір ідеї, - зазначає Кокотюха.

За його словами, у сценарії максимально використано те, що є в першоджерелі, також в екранізації з’являться і нові сюжетні лінії:

Роман стрімкий, при цьому – майже без діалогів. Тож події, описані Володимиром Лисом, треба було зупиняти, ділити на епізоди й населяти персонажами. Переважна більшість діалогів написана з нуля, хоча також максимально використано те, що є в першоджерелі. Традиційно найскладніше для мене – працювати над любовними лініями й пов’язаними з цим епізодами. В екранізації у долі Якова буде дві ключових жінки - є кохана Уляна, віддана чужому, є Зося, чужа, яка стала коханою.

Нагадаємо, виробництвом україномовного проекту займався «1+1 Продакшн». Продюсери – Олена Васильєва, Вікторія Лєзіна. Креативний продюсер – Олена Єремєєва. Режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель. 

Саундтреком до україномовної драми «Століття Якова» на 1+1 стала пісня «Не йди», автором слів та музики якої є Святослав Вакарчук.

Цікаво, що головного героя – Якова Меха – зіграють два актори. У молодому віці – Роман Луцький, у зрілому – народний артист України Станіслав Боклан.

У драмі також зіграють українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

Новости по теме