Лідія Таран поділилася спогадами про трагедію на ЧАЕС

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Лідія Таран поділилася спогадами про трагедію на ЧАЕС
Лідія Таран

Ведучі ТСН згадала, як її сім'я дізналася про катастрофу

Поделиться:

У річницю трагедії на ЧАЕС ведуча ТСН Лідія Таран розповіла, що робила 26 квітня 1986 року. Так, телезірка згадала, що її сім’я дізналася про вибух раніше, ніж про це офіційно повідомили. Тож 30 років тому школярка Ліда зі своїм братом залишила Київ ще до того, як почалося масове вивезення малечі зі столиці.

Того дня я, тодішня третьокласниця звичайної районної радянської школи, прийшла до мами, яка працювала в садочку вихователькою. Увечері одного малого забирав тато, який був фізиком-ядерником і якому вже тоді було відомо - по своїх наукових каналах - що саме трапилось. Він нашептав мамі на вухо, щоб вона негайно вивозила дітей з Києва. Все це робилось тихо і таємно - так, щоб ніхто не знав. Таким чином ми з братом встигли залишити Київ за кілька днів до того, як люди штурмом брали поїзди й автобуси, щоб якось переправити дітей подалі, - поділилася спогадами ведуча ТСН на своїй сторінці в Фейсбук.

Тоді, весною 1986 року, Лідія Таран раділа, що канікули настали майже на місяць раніше, ніж мали б. І не здогадувалася, що своїх однокласників у Києві побачить зовсім не скоро.

Ми опинились в Кіровоградській області у бабусі. Потому я рік жила і навчалася в Миколаївській області, у маминих родичів, - написала Таран.

Хроніку найбільшої техногенної катастрофи дивіться у матеріалі "День, коли ми втратили все".

Новости по теме