Проект «Viva! Переможці» за рік допоміг зібрати 30 млн грн

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Проект Viva! Переможці за рік допоміг зібрати 30 млн грн
1plus1.ua

Завдяки великій громадській підтримці соціальний проект «Переможці» продовжить свою діяльність у цьому році.

Поделиться:

Ведучі ТСН почаювали з переможцями конкурсу від журналу Viva!Завдяки великій громадській підтримці соціальний мультимедійний проект «Переможці», який стартував рік тому у лютому 2016 року, буде оновлено та продовжено у цьому році. Ініціатори та організатори: ТСН і журнал VIVA!

Куратор проекту: Соломія Вітвіцька. Партнери: Національний комітет спорту інвалідів України (паралімпійській комітет) та Міністерство закордонних справ України. Проект підтримає лікар Валіхновський.

Головний редактор Іванна Слабошпицька готує другий благодійний спецвипуск журналу VIVA! Переможці. Вже розпочалися перші фотосесії у студії фотографа Олександра Мордерера, і арт-директор Тетяна Рубльова працює над образами нових учасників.

В кадрі – ветерани АТО з надзвичайними можливостями, які втратили кінцівки у бойових діях на Сході, але не втратили сили духу і тренують тіло, гідно пройшли через випробування, надихають інших не здаватися, ставлять перед собою великі цілі у мирному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька і учасники проекту презентують проект «Переможці» в Кропивницькому

Разом з ветеранами та волонтерами у проекті залучені і паралімпійські чемпіони, які своїми історіями, перемогами та своєю підтримкою надихають займатися спортом. Важлива мета проекту 2017 року – робота у сфері психологічної та спортивної реабілітації для ветеранів АТО спільно з благодійною організацією «Серце воїна» на чолі з доктором наук Романом Торговіцьким, випускником Гарвардського університету, який створив оздоровчу систему SomaSystem та має великий досвід у реабілітації ветеранів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за державний кошт в Україні виготовлено міопротез часткової ампутації руки

На цей рік заплановані спеціальні тренінги «Перемога над стресом» для ветеранів з ампутацією. Спортивним партнером «Переможців» стала компанія Run Ukraine – організатор масових бігових подій в Україні.

У цьому році ветерани АТО, зокрема, учасники проекту, а також паралімпійці та всі охочі люди з інвалідністю і групи підтримки зможуть взяти участь у благодійних дистанціях на 2 км під назвою «Переможці». Благодійний забіг запланований в рамках серії бігових подій Run Ukraine Running League 2017, що відбудуться у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі. Стежте за анонсами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно називати людей з інвалідністю

Важлива мета 2017 року – привернути увагу до розвитку спортивного протезування, реабілітації поранених, запровадження новітніх технологій та навчання спеціалістів. Проект підтримує відомий реконструктивний хірург Ростислав Валіхновський.

За час виставкового туру містами України та світу у 2016 році вдалося об’єднати меценатів, спонсорів, волонтерів, благодійні організації з різних областей на добрі справи, і вони допомогли в забезпеченні презентацій та екскурсій, інформаційній діяльності, у спортивному протезуванні, у навчанні спеціалістів-протезистів, реабілітації, встановленні пандусів - всього на суму понад 30 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставку «Переможці» у Хмельницькому продовжили на тиждень

Завершується продаж благодійного випуску журналу VIVA! Переможці, і підсумкова сума складає 280 тис. грн, яка вже частинами передається на навчання протезистів у Канаді – Канадсько-Українському фонду міжнародної підтримки. Після першого траншу ми звітували, що п’ять українських протезистів пройшли спеціальне навчання у Гамільтоні.

Друга група протезистів готується до поїздки навесні, зокрема, учасник проекту Віктор Кардаш з дружиною, який вирішив обрати цю справу своєю професією. Спецвипуск VIVA! видали українською та англійською мовами, і таким чином експерти відзначили безпрецедентний випадок в країні та світі, коли цілий глянцевий журнал на 60 сторінках був повністю присвячений людям з інвалідністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька разом з героями АТО презентують проект «Переможці» на МЗС Open Air 

У квітні до реабілітаційного центру Юрмали вирушають три учасники проекту завдяки сприянню Посольства України в Латвії. Всього наші «Переможці» за весь цей час побачили 18 різних міст або під час виставкового туру, або під час навчання чи відпочинку. Презентації проекту відбулися у Торонто (Канада), Брюсселі (Бельгія), Лурді (Франція), Ризі (Латвія), Києві (у музеї Т. Шевченка) та у стінах МЗС (Міністерство закордонних справ), Харкові, Дніпрі, Івано-Франківську, Кропивницькому, Запоріжжі, Черкасах, Тернополі, Херсоні. Друг проекту Ігор Захаренко, директор агенції «Феєрія мандрів», подарував 200 путівок «Переможцям» з родинами та іншим ветеранам АТО впродовж 2016 року.

Всього 320 виставкових днів, 23 500 кілометрів, 14 виставок, 70 000 відвідувачів. Юрій Весельський, молодший сержант з протезом ноги, який прикрасив обкладинку VIVA! Переможці, торік навесні виходив на подіум Ukrainian Fashion Week. У Києві з проектом та його учасниками і організаторами познайомився Нік Вуйчич та паралімпійська призерка українського походження Оксана Мастерс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори виставки «Переможці» в Тернополі розказали дітям про непросте життя учасників проекту

На презентацію у Торонто в Канаді завітали місцевий паралімпійський чемпіон з плавання Ендрю Гейлі, відома американська блогерка Кімлан Граут. Дякуємо Володимиру Кличку, який допоміг профінансувати встановлення спортивного протезу ноги десантнику Сергію Романовському, який зараз активно займається тріатлоном, взяв участь у благодійному забігу «Здійсни мрію» у Києві восени на марафоні, і став новим учасником проекту «Переможці».

Нові учасники ініціативи Вадим Свириденко та Вадим Мазніченко, які проходили протезування і реабілітацію у США та мають спортивні протези, взяли участь у марафоні морських піхотинців США у Вашингтоні і готуються до українських забігів.

Більшість учасників першої і другої серії проекту «Переможці» беруть участь у відбіркових змаганнях міжнародних спортивних ігор ветеранів, організованих Принцем Гаррі Invictus Games, і, ми сподіваємося, вийдуть у фінал та гідно презентують Україну у вересні у Торонто (Канада).

Запрошуємо вас на велику прем’єру соціального мультимедійного проекту «Переможці-2» у квітні 2017 року в НСК «Олімпійський».

Новости по теме