Документальний фільм «Україна.Повернення своєї історії» презентували у Чехії

Україна. Повернення своєї історії
Документальний фільм про Україну викликав резонанс в Чехії
1plus1.ua

У Чехії презентували документальний фільм про історію України телеканалу «1+1».

Поделиться:

Документальний фільм «Україна. Повернення своєї історії» телеканалу «1+1» презентували у чеському місті Брно. Прем’єра стрічки спричинила великий резонанс серед глядачів.

Нові історичні факти, що були відкриті у фільмі, викликали жваве обговорення серед гостей кінопоказу. Зокрема, відновлення зовнішності дружини Ярослава Мудрого шведської принцеси Інгігерди та гетьмана Івана Мазепи, а також постать короля Данила Романовича та історичне значення королівства Русі.

Автор фільму Акім Галімов розповів, чому важливо показувати такі фільми зараз.

«Впевнений, саме зараз настав найбільш слушний момент позбутися міфів, проаналізувати помилки та зрозуміти, у чому полягає причина ситуації, у якій опинилась країна сьогодні», - говорить автор фільму Акім Галімов.

Організатори заходу позитивно оцінили таку ініціативу з українського боку.

 «Тематика фільму надзвичайно важлива, адже європейці майже нічого не знають про історію України і сприймають її як частину Росії. Зараз, як ніколи, потрібно показати в Європі, що коріння української цивілізації - на Заході, і українці достойні стати частиною європейської спільноти», - розповіла Юлія Євстігнєєва з Української ініціативи південної Моравії.

Нагадаємо, документальний фільм «Україна. Повернення своєї історії» виробництва «1+1 Продакшн», який був презентований до 25-річниці Незалежності України, став найбільш рейтинговою кінострічкою на українському телебаченні з початку року.

Читайте також інтерв'ю з автором фільму Акімом Галімовим, який розповів, чого очікувати від нових документальних стрічок.

Новости по теме