Безсульфатні шампуні: як вибирати безпечні засоби гігієни

Безсульфатні шампуні: як вибирати безпечні засоби гігієни

Ми не замислюємось, що хімічні речовини у шампуні такі самі, як і у  миючих засобах для ванної або вбиральні.

Поделиться:

Коли ми миємо голову або купаємо дітей, часто не замислюємось, що хімічні речовини у нашому шампуні такі самі, як і у  миючих засобах для ванної або вбиральні.

Косметичні компанії обіцяють чи не магічний ефект своєї продукції, однак побічну дію вказати забувають. 

Останні дослідження на пацюках показали: деякі речовини в засобах гігієни  провокують появу пухлин. Шампунь, який добре піниться, містить хімічні речовини.

Вибирати варто шампуні, які у складі не містять SLES та SLS. Вони можуть пересушувати шкіру, руйнувати структуру волосся або викликати алергію.

Cocamide DEA, яка загущує шампунь, може викликати пухлини у печінці та нирках. Використання цієї речовини спричинило скандал у Каліфорнії, тому відомі виробники шампунів від нього відмовились.

Хімік та технолог Юлія Гагаріна проаналізувала склад шампунів, які їй привезла знімальна група Життя без обману.

Експерт зазначила, що всі шампуні, у складі яких є SLS,‪ ALS, ‪SLES, а також другим/третім складником є Sodium chloride – пересушують шкіру голови, викликають свербіж і лущення шкіри, яке ми приймаємо за лупу.

За словами Юлії такий склад майже у всіх шампуней мас-маркету. Вони різняться лише добавками, які можуть дещо інакше впливати на зовнішній вигляд волосся.

Професійні шампуні, які зараз можна купити де завгодно, у жодному разі не можна використовувати вдома. Як би добре вони не відмивали голову, створені такі засоби виключно для салонів, щоб за один раз вимити голову до максимальної чистоти.

У складі професійних шампунів міститься багато агресивних речовин, що можуть спровокувати неприємні хвороби. Одним з найнебезпечніших компонентів є Сocamide DEA – він викликає рак.

Уважно подивіться на склад свого шампуню та переконайтеся, що там його немає.