«Мертва» вода: як не купити водопровідну воду замість природної

Сьогодні у програмі «Життя без обману» Олексій Душка розповість, які шкідливі речовини можуть бути у воді та соках.

Поделиться:

Сьогодні 25 жовтня у випуску розслідувального реаліті «Життя без обману» автор і ведучий Олексій Душка розповість телеглядачам про те, які шкідливі речовини можуть ховатися у бутильованій воді та соках.

Всі обмінні процеси в організмі людини проходять за участю води. Вона виводить шкідливі токсини і бере активну участь у процесі терморегуляції. Однак, щоденне вживання неякісної води може призвести до отруєння та, більше того, -захворювання на рак.

Автори програми «Життя без обману» перевірили воду восьми популярних торгівельних марокЯкі торгові марки соків і негазованої води треба відправити на експертизу «Життя без обману» (голосування) на вміст мінералів, хлору та шкідливих речовин. Крім того, на перевірку до ДП «Укрметртестстандарт» були відправлені зразки відомих торгівельних марок соку, зокрема, яблучного, томатного, гранатового, а також апельсинового нектару.

Фахівці лабораторії дослідили якість соку та його склад: з якої сировини готується сік, яке співвідношення води й сировини та процент оксиметилфурфуролу (речовини, яка утворюється під час нагрівання соку). Неочікувані результати досліджень води і соку Олексій Душка представить вже під час сьогоднішнього ефіру програми.

Також ведучий дасть декілька корисних порад про те, як відрізнити природну мінеральну воду від обробленої, продемонструє учасникам програми, які домішки використовують недобросовісні виробники, аби звичайну водопровідну воду перетворити на мінеральну.

Крім того, сім’ї-учасники проекту пройдуть комплексне обстеження в одній з найкращих лікарень столиці, де провідні лікарі перевірять стан організму та розкажуть про реальний вплив щоденного вживання «мертвої» води.

Наприкінці випуску сім’я, яка впорається із завданнями ведучого, отримає в подарунок новий холодильник.

Нагадаємо, продукти, які беруть участь у лабораторних дослідженнях, обираються телеглядачами за допомогою онлайн-голосування на офіційній сторінці програми у Facebook та на сайті телеканалу 1+1.

Про те, як обрати якісний сік і воду, як виробники дезінфікують воду, а також, який компонент у воді підвищує ймовірність захворювання на рак, дивіться в програмі «Життя без обману» сьогодні, 25 жовтня, о 22:00 на телеканалі 1+1