Олексій Душка навчить відрізняти отруйний хліб від якісного

У новому випуску програми «Життя без обману» Олексій Душка проведе глобальну перевірку хліба та борошна.

Поделиться:

Сьогодні, 18 жовтня, о 22:00 Олексій Душка, автор і ведучий розслідувального реаліті «Життя без обману», оприлюднить шокуючі результати всеукраїнської перевірки хліба та хлібобулочних виробів, а також розповість про те, які загрози приховує хліб, борошно та солодка випічка із супермаркету.

Хліб - один з найбільш популярних продуктів серед українців, та, водночас, один з найнебезпечніших, адже він може містити грибок, так звану картопляну хворобу та плісняву.

У цьому випуску програми автори проекту «Життя без обману» провели глобальну перевірку якості хліба з декількох регіонів України. До лабораторії ДП «Укрметртестстандарт» відправили зразки хлібаЯкі торгові марки хлібобулочної продукції варто відправити на експертизу «Життя без обману» (голосування) зі Львова, Дніпра, Харкова, Одеси та Києва. Фахівці лабораторії перевірили лаваш, батон, тостовий хліб, житній та житньо-пшеничний хліб на вміст мікотоксинів, пестицидів, шкідливих домішок, а також важких металів. Вже сьогодні під час ефіру програми Олексій оприлюднить шокуючі результати лабораторних досліджень.

Також ведучий дасть декілька корисних порад щодо того, як обрати менш шкідливу солодку випічку, як відрізнити якісний хліб від зараженого, та як правильно зберігати його удома. Олексій розвінчає міфи про бездріжджовий хліб – чи існує  насправді такий продукт і чи дійсно дріжджі - загроза для організму.

Крім того, сім’ї-учасники проекту пройдуть комплексне обстеження в одній з найкращих лікарень столиці, за результатами якої провідні лікарі дадуть корисні поради щодо вживання хліба та скорегують його добову норму. Наприкінці випуску сім’я, яка впорається із завданнями ведучого, отримає в подарунок новий холодильник.

Нагадаємо, продукти, які беруть участь у лабораторних дослідженнях, обираються телеглядачами за допомогою онлайн-голосування на офіційній сторінці програми у Facebook та на сайті телеканалу 1+1.

Про те, як відрізнити отруйний або неякісний хліб від корисного, якими мають бути скоринка та колір хліба, та чи можна купувати хліб у пакетах з конденсатом чи подовженим терміном зберігання, дізнавайтеся в програмі «Життя без обману» сьогодні, 18 жовтня, о 22:00 на телеканалі 1+1.