Поради Олексія Душки: Як обрати якісний майонез

Експерт розповів, чи насправді дієтичний майонез є менш шкідливим, ніж звичайний.

Поделиться:

3 поради від Олексія Душки, як вибрати якісні макарониДля більшості українців майонез – обов’язковий інгредієнт смачних новорічних страв. Ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка розказав, як обрати якісний майонез, чому цей соус не можна вживати дітям і чи насправді дієтичний майонез менш шкідливий за звичайний.

За словами Олексія Душки, від дешевого майонезу краще зразу відмовитися. Адже до його складу гарантовано входять консерванти, барвники й поліпшувачі смаку, що знижують вартість і якість товару.

До складу якісного майонезу повинні входити лише такі компоненти: соняшникова олія, яйця, оцет або лимонна кислота, гірчиця, сіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів

Олексій Душка також радить не звертати увагу на жирність майонезу, натомість – краще орієнтуватися за його енергетичною цінністю.

Часто до дієтичного майонезу додають згущувачі, тому він стає калорійніший, ніж звичайний соус, – розповідає ведучий 1+1.

За словами ведучого «Життя без обману», дітям майонези краще не вживати. Олексій Душка, який готується стати батьком, переконує, що краще відмовитися від покупко цього соусу та готувати його вдома з якісних продуктів. Також варто пам’ятати, що майонез треба вживати в невеликій кількості.

Нагадаємо, що нещодавно експерт розповів, як тримати Різдвяний піст: меню і поради лікаря.