Рейтинг оселедця і сьомги від Олексія Душки

У новому випуску програми «Життя без обману» Олексій Душка перевірив рибу і морепродукти та склав рейтинг найбільш якісної продукції.

Поделиться:

Риба – джерело поживних речовин, зокрема, й жирних кислот Омега-3, які покращують настрій та омолоджують організм. Та чи містить корисні речовини та риба, яку ми купуємо в супермаркетах? З чого її виготовляють та які загрози приховані в герметично запакованих продуктах?

На ці та інші питання Олексій Душка відповів у новому випуску розслідувального реаліті «Життя без обману». Ведучий 1+1 також навчив глядачів, як правильно обирати рибу та морепродукти, щоб не купувати лід за ціною риби.

Шляхом голосування українці визначили торгові марки, які варто перевірити у лабортаторії.

ОСЕЛЕДЕЦЬ У ПРЕСЕРВАХ

Фахівці ДП «Укрметртестстандарт» перевірили зразки оселедця у пресервах ТМ «Водный мир», ТМ «Айсберг», ТМ «Санта Бремор», ТМ «Norven», ТМ «Flagman», ТМ «Охотская», ТМ «Вомонд», ТМ «Vici» та ТМ «К.І.Т.». Оселедець перевіряли на кількість солі, вміст кишкової палички і співвідношення кількості олії та риби.

Усі виробники дотрималися норми солі в продукті. Однак торгові марки ТМ «Охотская», ТМ «Vici», ТМ «К.І.Т.» і ТМ «Вомонд» поклали оселедця менше, ніж передбачено нормами. 

Результати експертизи на якість виявились шокуючими: у продукції ТМ «Айсберг» і ТМ «К.І.Т.» фахівці виявили кишкову паличку.

Начальник випробовувального центру ДП «Укрметртестстандарт» Володимир Кіщенко пояснив, що мікроорганізми потрапили у герметично запакований оселедець ще на виробництві, що свідчить про недотримання технологічних процесів.

СЛАБОСОЛЕНА СЬОМГА

Фахівці ДП «Укрметртестстандарт» перевірили зразки слабосоленої сьомги ТМ «Flagman», ТМ «К.І.Т.», ТМ «Кожен день», ТМ «Norven» і ТМ «Master Fish».

Результати експертизи показали, що всі зразки почали псуватися. Це могло статися як на виробництві, так і в супермаркеті при порушенні умов зберігання.

Обирайте лише якісне разом з програмою «Життя без обману». Читайте також рейтинг м’яса українських виробників від Олексія Душки.