Грудневі прем'єри на 1+1: "Шерлок Холмс" і "Три мушкетери"!

Грудневі прем'єри на 1+1: "Шерлок Холмс" і "Три мушкетери"!

Не за горами Новий рік, тому канал 1+1 вирішив уже почати тішити глядачів приємними сюрпризами. Грудень на 1+1 буде по-справжньому чарівним, адже він оголошується місяцем прем'єр!

Поділитися:

Не за горами Новий рік, тому канал 1+1 вирішив уже почати тішити глядачів приємними сюрпризами. Грудень на 1+1 буде по-справжньому чарівним, адже він оголошується місяцем прем'єр! У грудні глядачі каналу 1+1 побачать довгоочікувану прем'єру двох російських серіалів: "Шерлок Холмс" Андрія Кавуна і "Три мушкетери" Сергія Жигунова. 16-серійний детектив "Шерлок Холмс" стартує вже 2 грудня о 20:15 і йтиме з понеділка по четвер по дві серії одразу!

У 16-ти серіях "Шерлока Холмса" буде розказано 8 детективних історій різних типів (містичний і політичний детективи, трилер, любовна історія та ін.). Кожна історія являє собою не безпосередню екранізацію, а компіляцію з 2-3 оповідань сера Артура Конан Дойла, причому і тих, що раніше були втілені на екрані, і тих, котрі досі лишалися поза увагою кінематографістів. У головних ролях - Ігор Петренко та Андрій Панін. Для Паніна роль Вотсона стала останньою в кар'єрі: він помер на початку 2013 року, так і не встигнувши озвучити свого героя. Тому режисер вирішив максимально зберегти запис голосу актора зі знімального майданчика, і лише деякі репліки переозвучено іншим актором.

- Я не хотів робити канонічного Холмса. Я хотів зняти Холмса таким, яким я його уявив, коли читав книгу в 12 років, - розповідає режисер серіалу Андрій Кавун. - З дитинства уявляв собі Шерлока Холмса молодим, енергійним. Нашому Холмсу 27 років. До того ж, я читав біографії та критичні статті і зрозумів, що Холмс був хлопчиськом, котрий приїхав з провінції і вирішив підкорити Лондон. Зустрів на ринку бездомного доктора Вотсона, який з валізкою повернувся з громадянської війни в Афганістані. І ось двоє людей без серйозних грошей, слави і плюшевих халатів почали підкорювати столицю. Вийшло несподівано і актуально!

- Для мене роль Холмса виявилася дуже складною, - говорить Ігор Петренко. - Головний сумнів був у тому, чи підходжу я. І тому я довго ухилявся від проб. Мені було страшно, незрозуміло. Режисер Андрій Кавун не сумнівався у своєму баченні образу і переконав мене, що Холмс має бути таким: нервовим, колючим, трохи дивним. Він ніби й розуміє, що він геній, але світ цього ще не знає! Більше того, концепція режисера - головний у серіалі доктор Вотсон, він оповідач. По всьому, головний у цій історії - Андрій Панін. Його лікоть і плече я відчував протягом всієї роботи. Якщо вийшла якась удача, перемога - то це тільки завдяки Андрію!

Зйомки серіалу тривали майже вісім місяців - 161 знімальний день! Вікторіанський Лондон відтворювали в Санкт-Петербурзі та околицях: у Виборзі, Кронштадті, Пушкіні, Гатчині, Іван-місті. За весь час було знято близько 1000 сцен, в яких узяли участь загалом кілька тисяч статистів і близько 400 акторів. Головні ж ролі виконали Ігор Петренко (Холмс), Андрій Панін (Вотсон), Михайло Боярський (Лестрейд), Лянка Гриу (Ірен Адлер), Інгеборга Дапкунайте (місіс Хадсон) і Олексій Горбунов (Моріарті).