Біохімік Гліб Репіч та ведучий Сніданок. Вихідний Олександр Попов провели небезпечний експеримент з мікрохвильовками та показали, що в жодному разі не можна у них розігрівати.

ФОЛЬГА ТА ПОСУД У МІКРОХВИЛЬОВЦІ

Під час нагрівання у мікрохвильовці фольга відіграє роль антени – вона проводить високий струм. Їжа, загорнута в фольгу, може легко загорітися просто у мікрохвильовій печі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що можна їсти і пити з пластикового посуду, щоб не нашкодити здоров'ю

Також не можна розігрівати їжу на тарілках із декоративними елементами, нанесеними золотою фарбою. Навіть якщо декоративна смужка або орнамент стерлися, при використанні в печі ці залишки можуть іскрити.

Краще ставити в мікрохвильовку посуд без малюнка, – радить експерт.

НЕ КЛАСТИ ЯЙЦЯ В МІКРОХВИЛЬОВКУ

При нагріванні яєць в мікрохвильовці рідкий вміст почне випаровуватися. У печі створиться надлишковий тиск, і яйця просто вибухнуть.

Також не можна в мікрохвильову піч ставити герметично запаковані продукти.

Пляшки, контейнери для мікрохвильової печі повинні містити невеличкі отвори, – каже Гліб Репіч.

ТАБУ НА ПАПІР

За словами експерта, папір швидко нагрівається і легко може загорітися.   

Якщо ви часто розігріваєте піцу в мікрохвильовці, не забудьте позбутися паперової обгортки, – радить експерт.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua розповів 5 порад, як правильно економити електроенергію