4 засоби, які допоможуть ефективно позбутися плісняви

Осінь – це найбільш сприятливий час для появи грибка на стінах.

Поділитися:

Експерт програма «Сніданок. Вихідний» біохімік Гліб Репіч розповів, чому виникає пліснява і як з нею швидко та ефективно боротися.

За словами експерта, осінь – це найбільш сприятливий час для появи чорного грибка на стінах чи інших поверхнях у будинку.

Пліснява – це мікроскопічні гриби. Вони не лише псують ваш інтер’єр, а й можуть згодом потрапляти до ваших легень, – каже біохімік.

Гліб Репіч зауважує, що та пліснява, яку можна побачити на поверхні, – це лише вершина айсберга. Проте здолати можна навіть найсильніший грибок.

Засіб №1. Сода і оцет

За словами експерта, сода і оцет – це дієвий засіб проти плісняви, проте його дія триває не довго. Зазвичай ці речовини створюють несприятливе середовище для розмноження грибка, проте «вбити» плісняву сода й оцет не здатні.

Засіб №2. Хлорка

Хлор здатен вбити будь-яку живі організми. Тому боротися з пліснявою за допомогою цього засобу треба в рукавичках і обов’язково провітрювати кімнату.

Засіб №3. Перекис водню

За словами експерта, він продається в будь-якій аптеці. Щоб позбутися плісняви, достатньо вилити намочити ганчірку в перекис водню і обробити поверхню, на якій розводиться грибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко показала, як облаштувала дитячу кімнату (фото)

Для того, щоб посилити концентрацію розчину, варто до перепису додати таблетки гідропериту. Проте в такому випадку не можна забувати про рукавички.

Засіб №4. Ремонт

Якщо пліснява завелася на стінах чи шпалерах, допоможе лише ремонт. Треба видалити верхній шар штукатурки разом із пліснявою, використати спеціальну ґрунтування, а потім поклеїти нові шпалери.

Проте експерт застерігає, якщо не позбутися причини появи грибка, пліснява може повернутися. Тому треба подбати про те, щоб у кімнатах не було підвищеної вологості та вони добре провітрювалися.