Для того, щоб овочі та фрукти зберігали максимальну кількість поживних речовин, їх треба правильно заморожувати. Експерт програми «Сніданок. Вихідний» Гліб Репіч дав кілька порад, як зробити так, щоб взимку сповна відчути смак і запах літа.

1. ПЕРЕВІРИТИ ЯКІСТЬ

Обирайте лише якісні та свіжі овочі та фрукти. У них міститься найбільша кількість поживних речовин.

2. ПОДРІБНИТИ

Овочі та фрукти треба помити та витерти, щоб досягти максимально швидкої заморозки.

Якщо ми будемо заморожувати овоч цілим, то цей процес займе дуже багато часу, – каже Гліб Репіч.

3. ПІДСУШИТИ

Щоб овочі чи фрукти не замерзли в один великий кусок, краще їх розкласти на кілька хвилин на паперову серветку чи кухонний рушник.

4. ФАСУВАТИ

Порізані овочі треба розкласти в пакети невеличкими порціями.

Великі пакети довго замерзають і перетворюються на крижаний брикет, – застерігає експерт.

5. ВИДАЛИТИ ПОВІТРЯ

Для того, щоб овочі найкраще зберіглися, треба видалити з пакета повітря.

Для цього візьміть ручку без пасти, встроміть у пакет із овочами та витисніть повітря з пакету, – радить експерт.

Нагадаємо, що нещодавно експерт розповів, як правильно консервувати овочі та закривати банки.