Як правильно підібрати чоловічий костюм

Стиліст дав поради, як потрібно носити чоловічий костюм, щоб він сидів ідеально.

Поділитися:

Ідеально підібраний чоловічий костюм – уособлення мужності та елегантності, яке відразу асоціюється з легендарним Джеймсом Бондом. Як у жінок, так і у чоловіків є свої правила вибору одягу, що допомагають підкреслити переваги та приховати недоліки фігури. У програмі «Сніданок. Вихідний» стиліст Андре Тан розповів, як потрібно обирати та носити чоловічий костюм.

Читайте також: Must have у гардеробі кожного чоловіка.

СОРОЧКА

Існує кілька варіантів сорочок різної довжини. Проте варто пам’ятати, що сорочку до стегон, потрібно носити на випуск. Якщо ж вона довша, то її потрібно заправити в штани.

До речі, раніше Андре Тан розповідав, як правильно підбирати сорочку

Заправляти її дизайнер радить спочатку зі спини, а потім спереду. Об’ємну сорочку варто складати по бокам у дві складки перед тим, як заправити у брюки.

Якщо ви бачите, що при застібнутій сорочці, виглядають прорізі між ґудзиками, така сорочка на вас мала. Від неї варто відмовитися, - каже стиліст.

БРЮКИ

При виборі брюк важливо враховувати не тільки розмір, а й довжину. Штани, які ідеально сидітимуть по фігурі, внизу мають бути з однією складкою або взагалі без неї.

Для того, щоб вони були правильної довжини, потрібно відміряти один палець від щиколотки і загорнути їх.

 

В класичних брюках манжет має бути 3-4 см. Якщо це джинси, то 5-6 см, - зазначає модельєр.

ПІДЖАК

Перед тим, як обрати піджак, обов’язково потрібно визначити кількість ґудзиків на ньому. Не варто обирати піджаки з трьома ґудзиками, вони відійшли в минуле.

Якщо ж на вашому піджаці два ґудзики, то застібати потрібно винятково на перший.

На нижній ґудзик ніколи не можна застібати. Це правило хорошого тону та етикету, - говорить Андре Тан.

Якщо ви обираєте двобортний піджак, то застібати потрібно як внутрішній ґудзик, так і зовнішній. Таким чином ви маєте застібнути три: два зсередини і один – верхній - ззовні.

Це робиться для того, щоб зовнішня частина піджака не вивалювалась, - підкреслює експерт.

Нагадаємо, не так давно дизайнер Андре Тан розповів, як речі мають бути в чоловічому гардеробі восени.