Як сервірувати стіл? Відповідь на це важливе питання у ранковій програмі Сніданок. Вихідний дала експерт рубрики Затишно вдома Таміла Чехович.

До вашої уваги правила, які повинна знати кожна господиня:

СКАТЕРТИНА І СЕРВЕТКИ

  • Надавайте перевагу тканій скатертині, а не одноразовій чи клейонці.
  • Зважайте, що, за правилами, скатертина повинна звисати від краю стола на 20 чи 30 см. Але, якщо ви помилилися з розміром, не хвилюйтеся, це правило можна пропустити.
  • Використовуйте декілька скатертин. Така хитрість забезпечить стильний вигляд і допоможе приховати давні плями.
  • Вибирайте тканеві, а не паперові серветки. Це зекономить гроші і гарантуватиме зручність у користуванні.

ПОСУД

  • На столі обов'язково має бути дві тарілки: одна – велика, друга – менша для основних страв.
  • Зліва від основної тарілки повинна стояти маленька – пиріжкова чи хлібна.
  • Якщо не боїтеся експериментів, вибирайте кольоровий посуд, поєднуйте його з відтінком скатертини чи кухні загалом.
  • Пам'ятайте, що білий – це класика і завжди в моді.

СТОЛОВІ ПРИБОРИ

  • Ніж і виделку кладіть на серветку в тарілці.

КЕЛИХИ

  • Справа від тарілки ставте склянку для води або компоту і келих для алкогольних напоїв.