Як виростити свіжу зелень взимку: петрушка, морква, буряк та селера на підвіконні. Порадами ділиться садова експертка Антоніна Лесик (відео)

Як виростити на підвіконні петрушку, моркву, буряк, селеру? Поради дає Антоніна Лесик
pixabay.com/divotomezove

Як виростити зелень взимку у себе вдома, на підвіконні? Простими способами поділилася садова експертка Антоніна Лесик.

Поділитися:

Садова експертка Антоніна Лесик у шоу «Сніданок. Вихідний» дала прості та дієві поради: як виростити зелень взимку у себе вдома. Вона запевняє, що в холодну пору року нам доцільно брати вітаміни з зелені, найкраще – із свіжовирощеної. Це може бути петрушка, листя буряка, бадилля моркви, селери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадити часник на зиму: як правильно, у якому ґрунті найкраще росте та чим озимий часник відрізняється від ярового (поради садової блогерки Антоніни Лесик)

Почнемо з петрушки. Про неї Лесик розповідає:

«Петрушка має дворічний цикл: її коріння можна залишити на городі, і тоді вона виросте з нього на наступний рік, або ж викопати коріння з землі та виростити петрушку взимку у себе на підвіконні».

Отже, щоб виростити петрушку на підвіконні, Антоніна Лесик радить її коріння поставити у воду або посадити у землю, і вона буде згодом давати нове зелене листя. Дивіться, як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона якомога довше лишалася свіжою:

Окремо Антоніна Лесик зупинилася на мангольді. Це такий вид буряку, який має дуже багато вітамінів саме у листі. Його експертка радить посадити в ґрунт, і дуже скоро він, так само, як і петрушка, буде давати листя. Його можна кришити в салати, додаючи в них вітамінів. Так само у ґрунт можна посадити і звичайний буряк, селеру.

Як посадити на підвіконні моркву?

Окремо Антоніна Лесик зупинилася на тому, як посадити на підвіконні моркву? Дотримуйтеся таких покрокових рекомендацій:

►Треба відрізати округлий край моркви та поставити його в емність з невеликою кількістю води відрізаною стороною вниз. Вода повинна покривати лише нижній шар відрізаної морквини.

►Через 3-4 дні вийняти відрізану частину морквини з води та посадити в ґрунт. Поставити на 1-1,5 тижні у прохолодне темне місце.

►Періодично поливати посаджену моркву, щоб ґрунт був вологий, але корнеплод при цьому сухий.

►Через 3 тижні морква почне давати бадилля, яке має вітамінів в декілька разів більше, ніж сам овоч.

Як посадити на підвіконні моркву, дивіться детальніше у відео:

Листя петрушки, моркви, буряку, селери, вирощене на підвіконні, Антоніна Лесик радить додавати до салатів, смузі, супів. Вона наголошує – у цій вирощеній зелені дуже багато вітамінів, яких нам так бракує в осінньо-зимовий період.