Завжди приємно повертатися спогадами у дитинство: у ті місця, запахи і смаки, які нас оточували. У рубриці «Солодка неділя» Валентина Хамайко показала, як приготувати ароматні пухкі бублики з маком та кунжутом.

Відомо більше, ніж 10 рецептів бубликів, і всі вони готуються на опарі. Для опари вам знадобиться: 150 г борошна, 125 г води, 5 г свіжих дріжджів або ½ ч. л. сухих. Дивіться, як приготувати смачні українські бублики у нашому відео. Смачного!

ТІСТО ДЛЯ БУБЛИКІВ – ІНГРЕДІЄНТИ:

Борошно – 350 г

Цукор – 60 г

Ванільний цукор – 1 ст.л.

Сіль – 5 г

Масло – 40 г

Молоко 110 г

ПАТОКА ДЛЯ БУБЛИКІВ – ІНГРЕДІЄНТИ:

Цукор – 350 г

Вода – 150 г

Лимонна кислота – 2 г

Сода – 1,5 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ ОПАРУ:

1. Взяти 150 г борошна, висипати до нього дріжджі.

2. До сухої маси вилити воду. Ретельно усе перемішати, щоб не було ніяких грудочок.

Вода обов’язково має бути кімнатної температури або трішки тепліше. Тоді дріжджі швидше активують, – зазначає Валентина Хамайко

3. Накрити плівкою і залишити на 2 год.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПАТОКУ:

1. На пательню потрібно висипати цукор і налити води.

2. Цукор з водою поставити на невеликий вогонь.

3. Після того, як цукор розчиниться, потрібно додати лимонну кислоту.

4. Далі вогонь на плиті варто зменшити і залишити кипіти на 40-45 хв.

5. Як тільки у опари з’являться бульбашки, час приступати до замішування тіста, – каже ведуча.

ЯК ЗАМІСИТИ ТІСТО НА БУБЛИКИ:

1. Взяти необхідну кількість борошна для тіста і висипати в миску або до комбайну.

2. Готову суміш вимішати, поступово додаючи цукор, ванільний цукор та сіль.

За класичним рецептом, у бублики ніколи не кладуть ванільний цукор, – наголошує Валентина Хамайко.

3. Туди ж викласти опару і усе ретельно перемішати.

4. До маси додати молоко, не перестаючи помішувати.

Молоко має бути обов’язково теплим, – каже ведуча.

5. Як тільки тісто вимісилося, потрібно додати масло. Вимішувати після цього ще 5 хв, щоб масло повністю розчинилося.

6. У воді розчинити невелику кількість соди і додати в гарячий сироп, що стоїть на плиті. Після цього патоку можна прибрати з вогню і перелити в окремий посуд.

ЯК ГОТУВАТИ БУБЛИКИ:

1. З готового тіста сформувати невеликі кульки і накрити плівкою. Зачекати 15-20 хв.

2. Після цього у кожній з кульок потрібно зробити дірочку і сформувати бублик. Готові бублики накрити плівкою і залишити підніматися ще на кілька хвилин.

Важливо не забувати накривати плівкою тісто, тому що воно висихатиме, – говорить Валентина Хамайко.

3. У каструлю налити воду і поставити на вогонь.

4. Після того, як вода закипить, покласти у воду велику столову ложку патоки.

5. По одному бублику обварювати в окропі 20 с.

6. Обварені бублики по черзі обкачувати у маці та у кунжуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися зі стресом, зайвою вагою та сухим волоссям за допомогою кунжуту

7. Викласти бублики на бляшку і запікати 15–20 хв за температури 180 ⁰С.

Смакуйте ароматні рум’яні бублики у родинному колі під час перегляду улюблених фільмів. Із бубликів можна також робити бутерброди.

Нагадаємо, раніше на сайті ви дізналися 5 простих рецептів печива для святкового настрою.