Євро 2016: рецепти для домашньої футбольної вечіркиРесторатор Дмитро Борисов у програмі Сніданок. Вихідний запропонував приготувати незвичайні закуски до пива всього за 30 хвилин. Сміливо запрошуйте друзів на перегляд матчів Євро 2016 та дивуйте їх своєю винахідливістю.

Перець з медом та часником

Шеф-кухар радить почати з перцю, адже для приготування знадобиться 15-20 хвилин.

Інгредієнти:

Болгарський перець - 2 шт.

Перець чилі - 2 шт.

Мед гречаний - 50 мл

Часник - 5 зубків

Оливкова олія - 2 ст.л.

Лимонний сік - 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200-220 градусів і помістіть перець в піч на 15 хвилин. Для пікантності можете додати перець чилі.

  2. Готовий перець розріжте, приберіть кісточки.

  3. Полийте перець оливковою олією, медом та лимонним соком, додайте часник.

Смажені раки

Євро 2016: Що їдять українські футболісти під часу чемпіонатуДмитро Борисов поділився незвичайним способом приготування раків. Зазвичай, їх варять, однак шеф-кухар запропонував смажений варіант страви.

Інгредієнти:

Раки - 10 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Часник - 1 голівка

Соняшникова олія - 50 мл

Біле сухе вино - 100 мл

Цукор - 1 ст.л.

Томати консервовані (томатний соус) - 1 банка

Кріп, кінза - 1 пучок

Перець, сіль, розмарин, тим’ян за смаком

Спосіб приготування:

  1. Трішки підсмажте цибулю та помістіть на сковорідку раки. Прикрийте кришкою.

  2. Додайте крупно нарізаний часник та перемішайте.

  3. Для пікантності смаку додайте трішки білого вина, сіль та перець за смаком, тим’ян та розмарин.

  4. Додайте консервовані томати та цукор, щоб придати страві карамельності.

  5. Коли страва приготується, приправте її зеленню.

5 креативних рецептів для пікніківСмажені карасі

Інгредієнти:

Борошно пшеничне - 200 грамів

Борошно кукурудзяне - 200 грамів

Олія соняшникова - 200 мл

Соус до карасів (кріп, вершкове масло)

Спосіб приготування:

  1. Змішайте пшеничне та кукурудзяне борошно з сіллю та чорним перцем.

  2. Зробіть невеличкі надрізи на карасях. Це дозволить рибі не лише добре просмажитися, а й пропарить дрібні кісточки, щоб вони не відчувалися.

  3. Щоб отримати хрустку скоринку, використовуйте багато олії.

  4. Кожного карася обваляйте в борошні, струсіть зайве борошно та смажте до готовності.

  5. Щоб приготувати соус для риби, розтопіть вершкове масло, додайте часник та кріп.