Готуємо за 30 хвилин: 3 швидкі страви до новорічного столу

3 прості новорічні страви нашвидкуруч

Смачні рецепти на Новий рік для тих, у кого обмаль часу.

Поділитися:

Щоб вразити гостей цікавими і апетитними стравами необов’язково проводити на кухні весь день. Кулінар Євген Клопотенко поділився простими новорічними рецептами, які віднімуть у вас мінімум часу. До того ж, усі вони дуже незвичні й точно стануть окрасою святкового столу.

Гарбуз із оселедцем: новорічний рецепт

Знаю, звучить дивно. Але це смачно до мурашок. 

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 200 г
  • Філе слабосоленого оселедця — 200 г
  • Натуральний йогурт — 100 мл
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець за смаком.

Як приготувати гарбуз із оселедцем:

1. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Гарбуз ріжемо невеликими шматочками, викладаємо на деко, застелене пергаментом, скроплюємо маслом і відправляємо запікатися до напівготовності. Гарбуз має залишатися трохи твердим. Достатньо 12 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо охолонути.

2. Зверху кожного шматка гарбуза викладаємо шматок оселедця. У йогурт додаємо трохи солі і меленого перцю. Подаємо закуску разом із соусом.

Салат з буряком і мандаринами: новорічний рецепт

Інгредієнти:

  • Буряк
  • Листя базиліка
  • Мандарини
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець за смаком.

Як приготувати салат з буряком і мандаринами:

1. Буряк чистимо, ріжемо на тонкі скибочки і обсмажуємо на сковороді з оливковою олією протягом 3-5 хвилин. Буряк має залишатися трохи твердим.

2. Мандарини чистимо від шкірки і розбираємо на часточки. Листя базиліка обриваємо зі стебел.

3. Змішуємо в салатнику всі інгредієнти, додаємо мелений перець, трохи солі і оливкової олії.

Салат Мімоза з тунцем: новорічний рецепт

Знаю, що ви любите Мімозу. Приготуйте її, але по-іншому. Без майонезу і сиру. Додайте тунець і яєчний жовток як соус.

Інгредієнти:

  • Морква — 50 г
  • Картопля — 150 г
  • Консервований тунець — 150 г
  • Петрушка — 20 г
  • Білі сухарі — 30 г
  • Перепелині яйця — 2-4 шт
  • Маринована цибуля — 80-100 г
  • Сіль за смаком.

Як приготувати салат Мімоза з тунцем

1. Загортаємо моркву і картоплю у фольгу та запікаємо в духовці до готовності.

2. Перепелині яйця кладемо в киплячу воду і варимо 2 хвилини. Якщо у вас курячі яйця, то їх варити потрібно 4 хвилини, а потім відразу покласти в холодну воду на 15 хвилин, щоб легко почистити. Яйця повинні бути м'якими, а жовток рідким.

3. Сухарі змішуємо із зеленню і перебиваємо до однорідності в блендері.

4. Готову картоплю і моркву розминаємо пальцями, викладаємо як основу і солимо.

5. На картоплю і моркву викладаємо кілька перепелиних яєць або одне куряче. Зверху викладаємо мариновану цибулю.

6. Зверху викладаємо шар консервованого тунця. Якщо бракує рідини, додаємо декілька ложок маринаду з тунця або рослинної олії. Засипаємо хлібними крихтами.

Публікація підготована за матеріалами сайту klopotenko.com.