Олів'є із секретним інгредієнтом від Людмили Барбір і Савви Лібкіна

Савва Лібкін в рамках проекту «Їжа у великому місті» підготував оригінальний рецепт олів'є із секретним інгредієнтом і без ковбаси та горошку.

Поділитися:

Які жири потрібно вживати, щоб схуднутиВідомий ресторатор Савва Лібкін та ведуча програми «Сніданок з 1+1» Людмила Барбір приготували звичний салат олів'є із незвичних інгредієнтів.

У кожній країні існує свій особливий рецепт приготування оригінальної французької страви. Так, наприклад у Польщі олів'є готують без м'яса, а в Іспанії додають консервований тунець. 

САЛАТ ОЛІВ'Є – ІНГРЕДІЄНТИ

Телячий язик 200г

Телятина 200г

Перепілка 2шт

Яйце 2шт

Солоні огірки 200г

Картопля 200г

Зелена цибуля 50г

Ріпчаста цибуля 1шт

Оливкова олія 2,5ст.л.

Сіль, перець

5 простих рецептів печива для святкового настроюЯК ПРИГОТУВАТИ ОЛІВ'Є

  1. Налийте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.
  2. Дістаньте язик з бульйону та покладіть його у миску з холодною водою (так буде простіше зняти з нього шкірку). Зніміть з нього шкірку.
  3. Витягніть кістки з перепілки. 
  4. Поріжте усі інгредієнти кубиком (приблизно 6*6мм).
  5. Змішайте усі інгредієнти у великій мисці і влийте трошки оливкової олії та солі за смаком. Перемішайте.
  6. Додайте невелику кількість майонезу (так щоб салат не плавав у ньому).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісний майонез.

Рецепт Руслана Сенічкіна: Курячий шашлик з бекономБУЛЬЙОН – ІНГРЕДІЄНТИ

Морква 1шт

Цибуля 1шт

Корінь петрушки 1шт

Духмяний перець

Зелень, чебрець

Лаврове листя

Сіль

Катя Осадча розповіла, що готуватиме на Новий рікЯК ПРИГОТУВАТИ БУЛЬЙОН

  1. Почистьте моркву, цибулю та корінь петрушки. Розріжте овочі на великі слайси, і залиште на пательні припікатися. Вимкніть вогонь, коли на овочах утовриться характерна грилована скоринка.
  2. У підсолену киплячу воду покладіть варитися телятину та язик. Варіть протягом 30хв. на маленькому вогні. Потім додайте у бульйон гриловані овочі та лавровий листок. Через 10 хвилин покладіть у бульйон пучок із петрушки, чебрецю та кропу.
  3. Додайте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв.

Рецепти Руслана Сенічкіна: Святкові ялинки з начинкамиМАЙОНЕЗ – ІНГРЕДІЄНТИ

Оливкова олія 140мл

Жовтки 2шт

Рослинні вершки

Лимонний сік

Сіль, перець

Я раджу готувати вам майонез власноруч, адже у домашньому майонезі немає консервантів і ви можете додати прянощів за смаком. Це набагато дешевше і смачніше. – порадила Людмила Барбір. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАЙОНЕЗ

  1. Відділіть жовтки від білку.
  2. Додайте трохи гірчиці, чорного перцю та солі у жовтки. Збийте суміш.
  3. Додайте трохи лимонного соку (1/3 середнього лимону).
  4. Збивайте суміш, вливаючи тонкою цівкою оливкову олію.
  5. Додайте рослинні вершки та знову збийте суміш.
  6. Поставте майонез у холидильник «відпочити» на 20 хв.

Використовуйте м'ясо замість ковбаси та домашній майонез, аби зробити новорічне олів'є не лише смачним, а й корисним для здоров'я.

Нагадаємо, нещодавно ми підібрали 4 ексклюзивних рецепти олів'є для новорічного столу.