Пісні чебуреки з овочами: Рецепти Валентини Хамайко

Валентина Хамайко розповіла, як приготувати корисні та поживні чебуреки.

Поділитися:

Як приготувати хумус в домашніх умовахВалентина Хамайко, ведуча ранкового шоу «Сніданок. Вихідний», напередодні завершення посту поділилася рецептом овочевих чебуреків, які стануть неймовірним доповненням пісного меню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст.

ЧЕБУРЕКИ З ОВОЧАМИ - ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно гречане 250г

Борошно пшеничне 250г

Масло 60г

Капуста 1/2 шт

Морква 1шт

Цибуля 1шт

Рослинна олія для смаження

Рецепт вишуканого пирога з сирною начинкою від Руслана СенічкінаСОУС ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ - ІНГРЕДІЄНТИ

Зелень 

Сіль

Лимон

Сметана

ЯК ПРИГОТУВАТИ НАЧИНКУ ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ

1. Дрібно покришіть цибулю. Посмажте цибулю на суміші з оливкової олії та вершкового масла. Додайте лавровий листок та смажте до м'якого стану.

2. На крупну тертку натріть моркву і додайте її смажитися до цибулї. 

Щоб овочі швидше карамелізувалися, додайте туди цукор.– порадила Валентина Хамайко.

3. Пошинкуйте капусту довгою соломкою. Додайте її смажитися до решти овочів. 

Накрийте сковорідку кришкою, щоб капуста швидше приготувалася. Але слід пильнувати овочі. – зауважила Валентина Хамайко.

4. Коли капуста досмажиться, заберіть з суміші лавровий лист, натомість додавши подрібнену зелень.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧЕБУРЕКИ З ОВОЧАМИ

1. Змішайте обидва види борошна в однакових пропорціях.

Незважаючи на те, що у гречаному борошні зовсім немає клейковини, воно багате на вітаміни, а отже – неймовірно корисне. – розповіла Валентина Хамайко.

2. До борошна додайте дрібку солі та трошки цукру.

3. Зробіть у борошні заглиблення і вбийте туди яйце.

4. Влийте у тісто 2 ст. л олії, щоб тісто було м'яке.

5. Починайте замішувати тісто ложкою, потрохи вливаючи в нього теплу воду. Коли тісто втратить вологу, починайте мішати його руками.

Якщо ви плануєте готувати чебуреки в піст, то яйце з рецепту треба виключити. Без нього тісто також гарно замішається. – зауважила господиня. 

6. Перекладіть тісто у чисту миску, накриту харчовою плівкою, та залиште у холодильнику на 30хв.

7. Тонко розкатайте тісто та за допомогою тарілки, діаметром у 10см, виріжте коло. Покладіть усередину начинку та сформуйте чебурек, акуратно притискаючи ложкою краї.

8. Поставте чебуреки запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів або ж смажте їх на пательні з гарячою олією.

Ще гарячими перекладіть чебуреки на серветку, щоб відійшов зайвий жир. – радить господиня.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ.

1. Подрібніть зелень, додайте сіль та сік лимону. Перемішайте.

2. Додайте сметану та ще раз перемішайте. Соус повинен бути густим та пряним.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про правильну піраміду харчування.