Пряна сіль – це суміш спецій, часнику і солі.

Така особлива і легка у приготуванні приправа тонко підкреслює смак та аромат страви. До того ж, приносить користь здоров’ю.

Вона удвічі більш солена, ніж звичайна сіль. Відповідно споживати її можна менше.

Так, щоб зробити пряну сіль, вам знадобиться усього хвилина і наступні інгредієнти:

  1. Сіль
  2. Мелений коріандр
  3. Сушений кріп і петрушка
  4. Хмелі-сунелі, чебрець
  5. Чорний мелений перець, паприка
  6. Гострий червоний перець.

Пряна сіль: Як готувати 

До 500 г солі додайте по одній столовій ложці спецій і перетерту голівку часнику. Ретельно змішайте складові.

Пряна сіль: Куди вживати

Пряною сіллю можна приправляти супи, овочі, салати, м’ясо або рибу. Також її можна використовувати замість звичайної солі під час приготування сухариків і маринування.

Пряна сіль: Де зберігати

Аби приправа не втратила свого аромату і не набралася вологи, тримайте її у щільно закритому прозорому посуді. Це красиво і корисно.

Детальніше - у сюжеті програми Сніданок. Вихідний онлайн.