Кухня – не лише «обличчя» кожної господині, але й місце, де найчастіше збирається вся родина. Саме тому Таміла Чехович поділиться секретами, як очистити, на перший погляд, найбрудніші місця у вашій кухні, щоб зробити її чистою і затишною.

Під час прибирання завжди використовуйте гумові рукавички.

ЖИРНІ ПЛЯМИ ТА ВАПНЯНИЙ НАЛІТ

Жировий та вапняний наліт – затяті вороги кожної господині. Аби уникнути таких забруднень, потрібно:

1. Щоденно протирайте всі поверхні вологою серветкою, змоченою у засобах для миття посуду.

2. Коли купуєте засіб для чищення, завжди уважно читайте інструкцію і склад. Якщо окремі складники викликають у вас сумніви, спочатку спробуйте почистити малопомітну частину кухонних меблів.

3. Протирайте меблі вологою, проте не мокрою ганчіркою. Найкраще вибирати ганчірки із фланелі або бавовни.

4. Після вологого прибирання витирайте шафки насухо, щоб на меблях не залишалися розводи.

5. Старі жирні плями допоможе видалити звичайний розпушувач для тіста. Для цього потрібно забруднені місця посипати розпушувачем і залишити на півгодини. Під дією порошку жир почне збиратися у грудочки. Заберіть залишки бруду вологою ганчіркою.

6. Духовки краще мити кремоподібними засобами, оскільки вони не розтікаються на вертикальних поверхнях.

ЧИЩЕННЯ У ВАЖКОДОСТУПНИХ МІСЦЯХ

Забруднені шви та стики між кахлем завдають чимало клопоту на кухні. Якщо їх не протирати щодня, вони можуть накопичувати шкідливі бактерії та плісняву. Аби почистити шви, необхідно:

1. Готуємо звичайний мильний розчин і миємо шви за допомогою щітки із жорсткими щетинками.

2. Щоб дезінфікувати поверхню, після закінчення прибирання протираємо шви, стики між кахлем спиртом або оцтом.

Якщо ви любите прибирати за допомогою сучасних технологій, обирайте пароочисник. Він зручний у користуванні, мобільний і дозволяє прибрати всю кухню без будь-яких засобів для миття.

Чистота – запорука здоров’я. Доглядайте за своєю кухнею, як за собою. Саме тоді буде приємно готувати смачну і корисну їжу.