Ведуча програми Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розповіла, як приготувати смачний рожевий хліб.

Рецепт пшенично-житнього хліба на буряковому соці надзвичайно простий.

ІНГРЕДІЄНТИ

Цільнозернове борошно – 350 г.

Пшеничне борошно (з високим вмістом білку) – 150 г.

Буряковий фреш – 220 г.

Вода – 190 г.

Сіль – 12 г.

Дріжджі – 10 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Просіяти пшеничне та житнє борошно. Додати сіль.

2. Розкришити дріжджі. Вилити буряковий сік. Перемішати.

3. Вилити воду.

Воду виливати потроху. Адже борошно по-різному п’є воду – колись більше, колись менше – все залежить від його якості.

4. Інтенсивно вимісити.

5. Викласти тісто на дощечку. Сформувати з тіста колобок.

6. Накрити плівкою. Залишити тісто відпочивати на 1,5-2 год.

Об’єм тіста має збільшитися вдвічі, – каже Валентина Хамайко.

7. Притиснути тісто, сформувати кругленький хлібчик.

8. Покласти в форму та залишити ще на 1 год. Накрити плівкою.

9. Зробити кілька надрізів на поверхні тіста.

10. Випікати в духовці з паром. Перші 10 хв. Випікати при температурі 250 градусів. Наступні 20 хв. – 200 градусів.