У програмі Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко поділилася рецептом вишуканого десерту - запашних булочок з корицею, покритих білою глазур'ю.

Минулого року цьому десерту виповнилося 30 років, його обожнюють жителі 60 країн світу.

Валентина Хамайко запевняє, що булочки з корицею можна приготувати самотужки, адже рецепт досить простий та економний.

Інгредієнти для тіста:

Вершокве масло – 60 г.

Молоко – 100 мл.

Цукор – 60 г. + 1 ч.л.

Сухі дріжджі – 7 г.

Тепла вода – 100 мл.

Яйця – 2 шт.

Борошно – 570 г.

Приготування тіста:

1. Змішати сухі дріжджі з цукром.

Пам'ятати розрахунок, що 1 г. сухих дріжджів = 3 г. свіжих.

2. Розвести суміш теплою водою.

3. Висипати в миску борошно, додати молоко, яйця та дріжджі. Замісити.

4. Коли тісто зіб'ється в грудку, додати масло. Перемішати.

Ідеальне тісто не повинне прилипати до руки без борошна. Воно має бути приємне, ніжне та м'яке, – каже Валентина Хамайко.

5. Покласти тісто відпочивати 1,5–2 год.

Інгредієнти для начинки:

Коричневий цукор – 150 г.

Какао – 30 г.

Кориця – 2 ст.л.

Імбир – 1 ст.л.

Вершкове масло – 60 г.

Приготування начинки:

1. Додати коричневий цукор, корицю, імбир і какао. Перемішати.

Приготування булочок:

1. Тісто поділити навпіл. 

2. Розкачати тісто (товщина – 0,5 см)

3. Розтопленим маслом змастити тісто. 

4. Розсипати на тісто начинку. 

5. Щільно згорнути тісто в рулет.

6. Розрізати рулет на невеликі шматочки.

7. Нещільно розкласти булочки на пергамент.

8. Залишити відпочити на 40 хв.

9. Запікати 15-20 хв. при температурі 180 градусів.

Інгредієнти для крему:

Вершковий сир – 100 г.

Цукрова пудра – 200 г.

Коньяк – 2 ст.л.

Молоко – 1 ст.л.

Приготування крему:

1. Вершковий сир помістити в цукрову пудру.

2. Вилити в суміш коньяк. Перемішати.

Для аромату та кислинки можна додати лимонний сік.

Крем за консистенцією повинен нагадувати згущене молоко. 

3. Булочки, щойно вийняті з духовки, полити кремом.