У програмі Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко поділилася секретом приготування смачного десерту – бісквітного торта з кремом із білого шоколаду, грецького горіха і полуниці.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Яйця – 6 шт.

Вершкове масло – 60 г.

Цукор – 190 г.

Ванільний цукор – 10 г.

Борошно – 150 г.

ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА

1. У цукор розбити яйця. 

2. Миску з цукром і яйцями поставити на водяну баню на 3-5 хв., щоб цукор розчинився. Перемішати.

3. Збити суміш у міксері. Суміш повинна втричі збільшитися у масі.

4. Розтопити масло. 

Масло повинно бути рідке, але обов'язково не гаряче, – каже Валентина Хамайко.

5. Додати в міксер до цукрово-яєчної суміші масло та борошно.

6. Ретельно вимішати.

7. Вилити тісто у форму для запікання.

Форму нічим не потрібно змащувати. Тісто заливати не до кінця – краще залишити 1,5 см зверху.

8. Запікати при температурі 180 градусів 20 хв.

9. Вийняти. Накрити зверху фольгою та запікати 10 хв.

10. Дати відпочити на 1 год.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КРЕМУ

Білий шоколад – 300 г.

Вершки (жирність 33%) – 185 мл.

Цукрова пудра – 2 ст.л.

Вершове масло – 55 г.

Волоський горіх – 150-200 г.

Полуниця – 100 г.

ПРИГОТУВАННЯ КРЕМУ

1. Нагріти вершки на плиті.

2. Насипати цукрову пудру в миску. 

3. Нарізати шоколад. Додати до пудри разом із маслом. 

4. Залити суміш теплими вершками. Перемішати.

Чим більше вершків, тим рідший крем, – каже Валентина Хамайко.

5. Додати горіхи, лимонний сік та збиту полуницю.

6. Перемішати. Дати крему захолонути.

ПРИГОТУВАННЯ ТОРТА

1. Нарізати бісквіт на три рівні часини.

2. Один коржик покласти на дно форми для запікання. 

3. Викласти на коржик шоколадно-полуничний крем.

4. Порізати полуницю. Викласти на корж вздовж стінки форми для запікання.

5. Покрити іншим коржем. Легко притиснути.

6. Зверху викласти крем і прикрасити полуницею.

7. Покрити коржем.

8. Поставити в холодильник на 2 год.

9. Покрити шоколадною глазюр'ю (200 мл. вершків, 200 г. чорного шоколаду, 55 г. вершкового масла та 1 ст.л. цукрової пудри). 

10. Прикрасити полуницею.