Рецепти Руслана Сенічкіна: пиріг з овочами та рибоюВедуча щотижневої програми «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася сімейним рецептом приготування сирних трикутників з варенням. Хрумкі, ситні та соковиті – вони не залишать байдужим нікого з ваших гостей.

СИРНІ ТРИКУТНИКИ – ІНГРЕДІЄНТИ

Домашній сир – 250 г.

Олія – 9 ст.л.

Яйце – 2 шт.

Цукор – 100 г.

Ванільний цукор – 10 г.

Дрібка солі

Сода – 8 г.

Борошно – 300 г.

Мигдалеве борошно – 100 г.

Варення за смаком

Сир повинен бути не кислим, абсолютно сухим та без сироватки, – каже Валентина Хамайко.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СИРНІ ТРИКУТНИКИ З ВАРЕННЯМ

1. До сиру додайте олію та яйця, ванільний цукор та звичайний цукор, сіль та соду. Замішайте тісто. 

2. Поступово до утвореної суміші додавайте борошно, помішуючи.

3. Коли увесь цукор розчиниться – тісто готове. Лишіть його відпочивати на 20-30 хв. або сформуйте кульки (по 30г кожна).

Поки ви закінчите робити останні кулькі, з першими вже можна буде працювати.

4. Кожну кульку розкатайте та покладіть чайну ложку мигдалевого борошна всередину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.

5. На борошно покладіть фрукти з варення (вишні, абрикоси, смородину, чорницю тощо).

6. Сформуйте трикутнички, щільно скріпивши краї тіста, щоб при випічці нічого не розклеїлося.

7. Викладіть трикутнички на пергамент. Змастіть їх яйцем та цукровою пудрою та поставте випікатися на 20 хв. у розігріту до 180 градусів пічку.

Якщо ви не маєте магдалевого борошна, перетріть мигдаль або волоський горіх. 

Сирні трикутнички з варенням чудово смакуватимуть із корисним чаєм або склянкою прохолодного молока. Запрошуйте рідних до столу та смакуйте життя разом з 1+1.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про 5 правил, як правильно вживати молоко.