Як зберігати хліб, аби він за ніч не перетворився на сухарик?

Відповідь на це питання глядачам програми Сніданок. Вихідний дала професійний пекар Валентина Хамайко.

Отже, якщо хочете, аби і наступного дня придбана здоба була смачною, дотримуйтеся наступних порад.

  • Пам'ятайте, що білий хліб черствіє набагато швидше, ніж житній.
  • Тримайте хліб у спеціальному мішечку для хлібо-булочних виробів. 
  • Багети зберігайте у паперовому пакеті, покладеному в целофановий. Або у провощеному пергаменті. Це допоможе зберегти вологу і не дозволить швидко черствіти.
  • Не тримайте хліб довше, ніж 5 днів. Оптимальний термін – 3 дні.
  • Якщо хліб удома все-таки лишився, наріжте його спеціальними слайсами і подавайте на стіл. Або зробіть із нього сухарики, щоби потім годувати пташок у парку.