Що почитати на вихідних: улюблені книжки Валентини Хамайко

Що почитати на вихідних: улюблені книжки Валентини Хамайко

Навесні цього року був запущений проект # Книголав про якісні і цікаві книжки, які формують особистість і сприяють успішності.

Поділитися:

Проект вже підтримали відомі українці, створивши власні мастріди - книжки, що справили на них враження і вплинули на їхнє життя. Списком своїх улюблених книг поділилася і Валентина ХамайкоВалентина Хамайко, мама трьох дітей та ведуча ранкової програми «Сніданок.Вихідний» на каналі 1+1. Для видання L'Officiel вона склала рейтинг своїх улюблених книжок. 

1 ) Оксана Забужко - Музей покинутих секретів
Завжди вважала Забужко дуже темпераментною. Так мені здавалось, бо особисто ми не знайомі. Якби мені сказали описати роман "Музей покинутих секретів" одним словом, то я б теж сказала, що він темпераментний. Це чтиво в 832 сторінки з переплетенням історії минулого та теперішнього, зі змаганнями між цинізмом та ідеалізмом.

2 ) Марія Матіос - Солодка Даруся
Книга для патріотів. Для тих хто цікавиться і любить свою історію, для тих хто знає, що СРСР нічого доброго нам не дав. Книгу я не прочитала, я її проковтнула на одному подиху. Під час читання книжки я була вагітна найменшою дочкою. Багато плакала коли читала і якось по особливому чутливо сприймала кожну сторінку. Прочитала за день, а в серці ця історія залишиться на все життя... Але найстрашніше, що таких історій на нашій землі було багато, тільки очі на них у багатьох почали відкриватися лише зараз.

3 ) Ірина Цілик - Червоні на чорному сліди
Перша книга Іри Цілик яку я прочитала. А потім ходила і постійно помічала героїв її оповідань на вулиці: дебелу дівчинку-підлітка, що торгує насінням, я побачила біля пішохідного переходу на кінцевій швидкісного трамваю; "нескінченно самотню Женюшку" зустріла на Парковій алеї; а "гувернантку" Надію Степанівну побачила у вікні тролейбуса, що їхав поряд. Читати, якщо раптом сонце і зорі засліпили Вам очі. Читати, щоб краще розуміти тих, хто ходить з тобою на одній землі і дихає тим же повітрям!

4 ) Гастрономическая энциклопедия Larousse Gastronomique

Без зайвих слів. Гастрономічна енциклопедія для натхнення і душі. Складається з 14 томів. Кожен з них містить рецепти світових кухарів, що отримали мішленівську зірку за свої кулінарні досягнення. Справжня знахідка для тих, хто любить творчість на кухні:)

5 ) Астрід Ліндгрен - Книжка про Лотту з Бешкетної вулиці
Маючи трьох дітей і вкладаючи їх спати одночасно, у мене виникала проблема знайти книгу, яка була б цікава одразу всім: дитині шести, п’яти і двох років. Те, що цікаво одному, абсолютно нецікаво іншому. Книжка про Лотту об’єднала моїх дітлахів. Несподівано, що кожен з дітей, читаючи її, знайшов себе у цій книзі. Герої цієї книги не були ідеальними. Вони були такими ж бешкетниками. Дітям було надзвичайно цікаво: вони всі обсідали мене і це був перший раз, коли я читала і розуміла, що вони всі уважно слухають, знають імена героїв, переживають за Лотту та її долю.

6 ) Антон Сіяник - Івасик Телесюк

Книга, що одразу привертає увагу діток через своє оформлення та яскраві малюнки. Дитина водночас щось перечитує і роздивляється – захоплює відразу. У книзі описувався хлопчик, який не боявся злої Баби Яги, вмів приймати рішення. Це нестандартна історія і нова подача класичного сюжету: хлопчисько, який потрапив у пригоду знаходить вихід із тих проблемних ситуацій, які склалися.


7 ) Василь Шкляр - Чорний Ворон
Чорний ворон відноситься до тієї категорії книжок, що розповідають про нашу історію, яку ми не знали. До кінця незрозуміло: «Чорний ворон» - це вигадка, чи під цим псевдонімом дійсно було багато різних людей під час повстанської війни. Книга для тих, хто любить і цікавиться своєю історією. Ти її читаєш і співпереживаєш, оскільки все дуже легко візуалізується. Помітила, що згадуючи уривки «Чорного ворона» можна розповідати їх як шматочки історії України.

8 ) Оскай Уайльд - Портрет Доріана Грея
Про плинність життя, про тимчасовість молодості і про час. Не знаю чому, книги не схожі, але читала паралельно з «Алісою в країні чудес». Це класика, яку треба не пропустити, прочитати і задуматися про те, що з часом треба дружити.

9) Анатолій Некрасов – Материнская Любовь
Коли народила Михайлика – потрапила в руки саме ця книга. Книга про те, що під час народження хлопчика і дівчинки мама переживає зовсім різні емоції. Про те, як любов мами може вплинути на долю дитини. Читала шматками, але дуже сподобалась.