Ведуча програми «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася фірмовим рецептом пісочного печива.

Особливістю пісочного тіста є обсяг справжнього вершкового масла у ньому. Хороше розсипчасте печиво складається з 60-80% масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІРМОВИЙ РЕЦЕПТ ЛЬВІВСЬКОГО СИРНИКА ВІД ВАЛЕНТИНИ ХАМАЙКО.

Зверніть увагу, що справжнє вершкове масло повинне мати 82% жирності. Продукти з меншим відсотком жирів тваринного походження ─ маргарин та спред ─ містять у своєму складі більший відсоток небезпечних рослинних жирів.

До чого призводить вживання сирих яєць: Міфи та правдаКЛАСИЧНЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ:

100г вершкового масла

50г цукрової пудри

1 жовток

дрібка солі

130г борошна

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПІСОЧНЕ ТІСТО

1. Перетріть масло з цукровою пудрою.

2. Коли маса стане однорідною, додайте у неї жовток. Перемішайте. 

3. Поступово додавайте борошно у масляну суміш. 

Пам'ятайте, що пісочне тісто необхідно розтирати, а не збивати. 

4. Залиште тісто в холоді на 30хв.

ШОКОЛАДНЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ

Для приготування шоколадного печива за основу береться класичний рецепт «пісочки», АЛЕ 30г борошна необхідно замінити на 30г какао. 

Обирайте якісне темне какао.

ГОРІХОВЕ ПІСОЧНЕ ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ

За основу береться класичний рецепт пісочного тіста, АЛЕ 50г масла замінюється 50г арахісової пасти.

Щоб додати печиву приємний ніжний запах - додайте трошки ванілі в тісто. 

Тісто, яке підійшло, розкатайте до необхідної товщини і виріжте у формі на свій смак – сердечок, прямокутничків, кружечків тощо.

Поставте печиво випікатися при 180 градусах на 15хв. 

Зніміть печиво з гарячого дека, але залишіть його відпочивати на пергаменті чи силіконовому килимку. Так воно встигне схолонути і не зламається. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ДЕКОР ДЛЯ ПЕЧИВА

Наближаються свята, а тому саме час навчитися вдало прикрашати печиво.

Для горіхового печива – ШОКОЛАДНИЙ ГАНАШ ТА ПОДРІБНЕНІ ЛІСОВІ ГОРІХИ.

100г чорного шоколаду

100г вершків

Нанесіть ганаш на контур печива та посипте лісовими горіхами.

Помістіть ганаш у кондитерський мішок, аби зробити акуратний контур.

Для шоколадного печива – БЕЗЕ. 

40г білків

100г цукрової пудри

ЯК ПРИГОТУВАТИ БЕЗЕ

1. Збвайте білки до утворення білої маси. 

2. Поступово додавайте цукрову пудру. 

3. Використовуючи різноманітні кухонні форми, викладіть суміш на силіконовий килимок.

4. Поставте деко з безе у духовку, розігріту до 100 градусів, на 40 хвилин.

Ні в якому разі не відкривайте духову піч протягом приготування. 

Приклейте безе до печива за допомогою шоколадного ганашу.

На День святого Миколая з такого смачного асорті можна зробити чудові подарунки як дітям, так і дорослим.

Готуйте асорті із пісочного печива за рецептами Валентини Хамайко, заварюйте чай і дивіться душевні фільми для настрою!