Смак цього десерту знайомий кожному з нас ще з дитинства. У програмі «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко проексперементувала і надала класичному рецепту нового звучання - окрім звичних для нас солодких сочників, поділилась рецептом солоних зі шпинатного тіста.

Рецепт італійської карбонари від Руслана СенічкінаОтже, для приготування сочнів з ванільною сирною начинкою знадобиться:

- для тіста:

400г борошна

100г цукру

75г масла

100г сметани

1 яйце

дрібка соди

дрібка солі

-для начинки:

250г домашнього сиру

1,5 ст.л манки

1,5 ст.л. цукру

дрібка ванільного цукру

1,5 ст.л. вершкового масла

1 яєчний білок

Приготування

В окремій мисці змышайте сметану, цукор, яйце і масло. Масло повиннне бути кімнатної температури - для простішого збивання. 

Перемішуймо вінчиком доки усі кристалики цукру не розчиняться.Інакше при випіканні на сочниках можуть з'явитися коричневі плямки.

Утворену масу обережно залийте у борошно. Додайте сіль і соду. Замішайте тісто. 

Тісто загорніть у харчову плівку і дайте відпочити 30 хвилин. 

Тим часом займемося начинкою. До заздалегідь перетертого сиру додайте манку, цукор, масло і білок.

Обов'язково додайте білок, адже він скріплюватиме сирну масу та не дасть їй розтектися.

Фактично інгредієнти солоних сочників такі самі, але різняться пропорції. Природний зелений колір сочникам надасть суміш зі збитого шпинату із сметаною.

-тісто

400г борошна

80г цукру

100г вершкового масла

50г шпинату

50г сметани

1 яйце 

1/4 ч.л. соди

дрібка солі

-начинка

250г домашнього сиру

пучок зелені

зубчик часнику

0,5 ч.л. солі

1,5 ст.л манки

1,5 ст.л. вершкового масла

1 яєчний білок

Приготування 

Перетираємо яйця, масло та цукор.

Додаємо масляну суміш до борошна, всипавши 1\4 ч.л. соди, половину ч.л. солі та шпинатну масу. Замішуємо тісто. 

Тісто загорнути у плівку на 30 хв.

Поки тісто відпочиває, приступимо до начинки. До сиру додайте сіль, манку, масло, зелень(кріп, петрушку) та білок. Дрібно натріть зубець часнику. Ретельно вимішайте.

Тверді корінці зелені краще обрізати, а залишити лише листки, які необхідно дуже мілко покришити. 

Щоб сформувати сочники, розкачайте тісто товщиною 0,5 сантиметра. Діаметр кружечка під сочник повинен бути приблизно 10 см. 

Попередньо посипте поверхню борошном, щоб тісто не прилипало. Для вирізання тіста, знайдіть на кухні відповідного розміру склянку.

Змастіть поверхню заготовок білком та загорніть начинку, злегка притиснувши сочник. Змастіть сочні збитим жовтком з молоком та відправляйте деко з десертом до духовки, нагрітої до 180 градусів на 15-20 хв. 

Готуйте також Львівський сирник за фірмовим рецептом Валентини Хамайко.