11-річна львів’янка підкорила Францію грою на скрипці

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
11-річна львів’янка підкорила Францією грою на скрипці
1plus1.ua

Героїня благодійного марафону «Здійсни мрію» від «Сніданок з 1+1» побувала в Парижі на престижному конкурсі музикантів.

Поділитися:

Дмитро Комаров зібрав понад 70 тисяч євро для порятунку дівчинкиОднією з героїнь благодійного марафону «Здійсни мрію» стала 11-річна львів’янка Лана Герасименко. Дівчинка не лише майстерно грає на скрипці, а й сама пише музику та мріє стати композитором.

Читайте також: Проект «Здійсни мрію» допоміг важкохворому хлопчику стати рятувальником.

Школярка влаштовує вуличні концерти просто в центрі Львова і так заробляє гроші на свою мрію. Понад усе маленька скрипалька хотіла поїхати на міжнародний конкурс імені Олександра Глазунова в Париж, але грошей на поїздку за кордон у родини не було.  

Завдяки благодійному марафону «Здійсни мрію», партнерам «Сніданок з 1+1» та спільним зусиллям чарівників Міжнародних авіаліній України (МАУ) і туристичної компанії «Феєрія мандрів» бажання маленької мрійниці стало реальністю. Разом із мамою та викладачами маленька Лана побувала на престижному конкурсі скрипалів у столиці Франції, про який так мріяла. 

Рівень має бути високим, через те що ближче було до конкурсу, то страшніше нам ставало, бо хочеться бути найкращими, - каже викладачка Лани Мирослава Ліщук.

Кількагодинні щоденні репетиції, переїзд зі Львова до Києва, переліт до Парижа - і ось Лана у консерваторії, де починається конкурсна програма. Цьогоріч у змаганні брали учать представники десятків країн, а  учасник з України виступив тут уперше за 16 років існування конкурсу.

Читайте також: Кріштіану Роналду здійснив мрію онкохворого хлопчика з України.

У своїй категорії Лана виконала перед суддями 3 твори, один з яких («Фантазії на тему Кармен») вразив найбільше, адже зазвичай його виконують старшокласники та досвідчені скрипалі у консерваторіях. Старання Лани оцінили і члени професійного журі під час інтерв’ю. І хоча найвищої відзнаки дівчинка не здобула, друга почесна премія дісталася маленькій героїні.

Зауважимо, четвертий благодійний марафон «Здійсни мрію» на підтримку дітей у лікарні ОХМАТДИТ, який наприкінці грудня відбувся у прямому ефірі «Сніданок з 1+1», зібрав понад 200 000 гривень.

У рамках марафону всі охочі мали змогу придбати ексклюзивні лоти від відомих українських знаменитостей, телеведучих, акторів, спортсменів. Придбати сувенір  від зірки міг кожен, хто запропонував найбільшу суму для  благодійного фонду «Крона». Попередні марафони були орієнтовані на збір коштів для онкохворих дітей, літніх людей та притулку для тварин. Загалом завдяки чотирьом марафонам вдалося зібрати майже 600 тисяч гривень допомоги.

Благодійний проект «Здійсни мрію», кураторами якого є телеведучі Лідія Таран та Олександра Лобода, запрошує усіх охочих приєднатися до команди чарівників та здійснювати мрії маленьких героїв разом! Допомогти у втіленні бажань дітей може кожен, зробивши будь-який внесок за реквізитами проекту "Здійсни мрію" або через офіційний сайт - wish.1plus1.ua. Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

Рахунок проекту:

ПАТ ПриватБанк

рахунок в гривні 26007052726802

у доларах США 26004052728870

в Євро 26006052725860

МФО 300711, КОД ЄДРПОУ 34818334 отримувач ВБФ "Крона"

Номер карти ПриватБанку (прив'язаний до рахунку) 5169 3305 0264 2819

Новини по темі