Чай – чудовий тонізуючий напій. Він бадьорить, додає сил, а декому навіть допомагає подоботи головний біль.

Для того, щоб урізноманітніти чаювання, не обов'язково змінювати сорт чаю. Достатньо додати один корисний і смачний інгредієнт.

1. Молоко

Чай з молоком прискорює обмін речовин, очищає організм і допомагає впоратися зі стресом. Проте його треба вживати без цукру.

Найбільші прихильники цього напою – англійці. Вони навіть вигадали власну традицію приготування – четверту частини чашки залити молоком, а потім долити індійський чай.

У такому рецепті всі корисні компоненти чаю з молоком змішуються в потрібних пропорціях.

2. Імбир

Такий напій покращує кровообіг, підвищує імунітет, збагачує організм вітамінами, знімає втому та навіть допомагає скинути зайву вагу.

Для того, щоб відчути корисні властивості такого чаю, достатньо додати незначну кількість натертого кореня імбиру в чайник із заваркою.

3. Лимон

Часточка лимона підсилює енергетичні властивості чорних сортів чаю, що стимулюють мозкову діяльність і підвищують працездатність.

Чаювання з цитрусом підвищує імунітет, позитивно впливає на серцево-судинну систему та нормалізує обмін речовин.

Головне правило приготування чаю з лимоном – не кидати фрукт у кип'яток.

Нагадаємо, що нещодавно у програмі Сніданок з 1+1 господарка Ірина Гулей розповіла як приготувати лимонну заготовку для чаювання.