3 рецепти легких сніданків на 1 січня від Євгена Клопотенка

Сніданок з 1+1
06:30
Рецепти простих сніданків на 1 січня від Євгена Клопотенка

Дізнавайтеся, як не доїдати торішній олів'є.

Поділитися:

Якщо не хочете на наступний день після Нового року їсти олів'є, просто не готуйте олів'є. Геніально, правда? Ми звикли побиватися 31-го на кухні настільки, що ще тиждень посля не хочемо нічого готувати. А чому побивалися? Щоб приготувати їжі заздалегідь. У підсумки їжа псується, ми нервуємо, запихуємось майонезними салатами, гладшаємо і страждаємо. Але навіщо це все? Витратьте 31-го грудня НЕ більше 2-х годин на готування. За цей час можна зробити класні страви і в достатньому обсязі, щоб вистачило на святкове застілля. Купіть хороше м'ясо і запечіть його з вином і спеціями, зробіть кілька легких салатів і брускетти з томатами і м'яким сиром на закуску. Усе. Вранці прокинетеся з легкістю в шлунку і голові (правда, це вже залежить від вас). Спокійно, годині о 12, підсушіть хліб на пательні або в тостері, викладіть на нього фету, часточки мандарина, м'яту, полийте оливковою олією, присоліть і прісипте свіжомеленим перцем. Відкусіть, відчуйте хруст хліба, м'якість фети і кисло-солодкий мандарин. В самому кінці буде невелика гіркота оливкового масла, легке поколювання язика від чорного перцю і заспокійлива свіжість м'яти. Потім послідує ковток кави або шампанського. Ідеальний початок ідеального року.

Уявімо ситуацію: ви приготували на Новий рік курку, і у вас залишилося м'ясо. Це перший крок до швидкого і дуже смачно сніданку з тостами, пармезаном і яйцем пашот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних страв з хурми, які розкриють її смак

ТОСТИ З ЯЙЦЕМ ПАШОТ І КУРКОЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 шматочки хліба для тостів

1 шт. куриного яйця

1 ст. л. оцту (для відварювання яйця)

100 г курячого філе

сік і цедра половини лимона

1 ст. л. оливкова олія

20 г сиру Пармезан

• 1 гілочка базиліку

• за смаком сіль, перець

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе скроплюємо соком лимона, оливковою олією, солимо, перчимо і відправляємо запікатися на 20 хвилин (на випадок, якщо курки готової немає, а тости ви вже хочете).

2. Готуємо тости - обсмажуємо хліб на пательні або в тостері.

3. Відварюємо яйце пашот. У невеликій каструлі доводимо воду практично до кипіння, додаємо оцет, за допомогою ложки робимо воронку і розбиваємо туди яйце. Відварюємо вродовж3 хвилин, дістаємо і даємо воді добре стекти. Відкладаємо на тарілку.

4. Збираємо страву - на тости викладаємо запечену курку, порізану невеликими шматочками, тонкі слайси пармезану, посипаємо подрібненим листям базиліка і лимонною цедрою і викладаємо зверху яйце пашот. Посипаємо свіжомеленим перцем.

А можете просто приготувати омлет. Французький. Найніжніший і смачний у вашому житті. За бажанням, зробіть до нього який-небудь простий салат з оливковою олією, а в середину покладіть шматочки сиру брі.

КЛАСИЧНИЙ ФРАНЦУЗЬКИЙ ОМЛЕТ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 шт. яйця

20 г вершкового масла

мікс салатів (опціонально)

за смаком сіль і перець

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Збиваємо яйця виделкою в глибокій посуді до однорідності. Не варто солити яйця одразу — сіль змінює молекулярну структуру яєць, якщо посолити відразу, омлет вийде менш ніжним.

2. Розтоплюємо на пательні вершкове масло.

3. Виливаємо на розпечену пательню яєчну суміш, чекаємо 5 секунд, щоб яйця злегка схопилися.

4. Трусимо сковорідкою вперед-назад і зсуваємо омлет виделкою до центру, щоб яйця швидше загусли. Омлет повинен знизу загуснути, а зверху залишитися рідким — трусіть пательню, щоб змістити його до протилежного від себе бортику. Також ви можете використовувати виделку.

5. Вимикаємо вогонь і за допомогою виделки та лопатки звертаємо омлет в рулет. Солимо омлет, посипаємо петрушкою або подаємо з листям салату.

Або зробіть пряну вівсяну кашу з карамелізованою грушею. Дуже смачно. Дуже по-зимовому.

ВІВСЯНА КАША З КАРАМЕЛІЗОВАНОЮ ГРУШЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

100-150 г вівсяних пластівців (звичайні або швидкого приготування)

300 мл води

300 мл молока

1 шт. груші (кисло-солодка)

2 щіпки кардамону

2 ст. л. меду (або цукру для карамелізації)

30 г волоського горіху (ядра)

20 г вершкового масла

2 ст. л. цукру (для каші)

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Грушу помийте і поріжте невеликими шматочками. Розігрійте пательню і розтопіть на ній цукор, поки він не розтане і не почне набувати золотистого відтінку. У випадку з медом, просто додайте його при обсмажуванні. Викладіть шматочки груші і обсмажуйте не більше 1 хвилини.

2. Відваріть вівсяну кашу. Спочатку залийте її водою і доведіть до кипіння, додайте молоко, кардамон, цукор і варіть ще 2-3 хвилини. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і дайте постояти 1-2 хвилини. Подавайте кашу з грушею і горіхами.

Публікація підготована за матеріалами сайту klopotenko.com.

Новини по темі