У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін розповів рецепти найсмачніших холодних супів. Окрошка тонізує та дарує особливу насолоду в спеку.

ОКРОШКА НА КВАСІ. Інгредієнти

Варена ковбаса – 400 г.

Картопля – 2 шт.

Огірок – 4 шт.

Редиска – 5 шт.

Яйце – 1 шт.

КвасПоради дієтолога: Влітку треба пити квас – 750 мл.

Зелень та спеції за смаком.

Читайте також: Рецепти Руслана Сенічкіна: Холодний суп із буряка

ОКРОШКА. Приготування

1. Зварити картоплю в мундирі. Нарізати кубиками.

2. Порізати ковбасу, огірки та редиску. Висипати в миску.

3. Порізати варене яйце. Додати до інших інгредієнтів.

4. Порізати зелень. Висипати в окрему миску. Розтерти ложкою. Додати в миску.

5. Додати квас і спеції за смаком.

ХОЛОДНИЙ СУП ІЗ БУРЯКА. Інгредієнти

Вода – 2 л.

Огірок – 2 шт.

Редиска – 4 шт.

Цукор – 1 ст.л.

Варений буряк – 2 шт.

Варена картопля – 4 шт.

Варене яйце – 2 шт.

Яблучний оцет – 1 ст.л.

Зелень та часник за смаком.

Читайте також: Три прості рецепти прохолодних напоїв

ХОЛОДНИЙ СУП ІЗ БУРЯКА. Приготування.

1. Нарізати картоплю кубиками та варити до повної готовності. Додати в суп спеції.

2. Відварити буряк. Натерти на великій тертці. Додати до картоплі.

Додати 1 ст.л. цукру та оцту, щоб буряк зберіг і колір, і смак – каже Руслан Сенічкін.

3. Порізати редиску, огірок і натертий часник додати в суп.

4. Додати лимонний сік.

5. Порізати варені яйця та зелень. Додати до супу.

ТОМАТНА ОКРОШКА. Інгредієнти

Курка – 400 г.

Варені яйця – 2 шт.

Огірок – 4 шт.

Редиска – 5 шт.

Вода – 500 мл.

Зелена цибуля – 40 г.

Солодкий перець – 100 г.

Томатний сік – 700 мл.

Зелень та спеції за смаком.

Читайте також: Простий рецепт тонізуючого зеленого смузі

ТОМАТНА ОКРОШКА. Приготування

1. Курячу грудинку запікати при температурі 180 градусів 20-25 хв.

2. Нарізати м'ясо та викласти в окрему каструлю.

3. Додати спеції.

4. Порізати варені яйця, перець, цибулю. Додати до м’яса.

5. Редис і огірок перебити в блендері. Додати до інших інгредієнтів.

6. Порізати редис і огірок. Додати в миску.

7. Додати томатний сік і воду. Перемішати.

8. Порізати спеції. Додати в окрошку.

ОКРОШКА НА КЕФІРІ. Інгредієнти

Варена ковбаса – 400 г.

Картопля – 2 шт.

Огірок – 4 шт.

Редиска – 5 шт.

Яйце – 2 шт.

Кефір – 750 мл.

Зелень та спеції за смаком.

Читайте також: 5 освіжаючих напоїв, які легко приготувати вдома

ОКРОШКА НА КЕФІРІ. Приготування

1. Зварити картоплю в мундирі. Нарізати кубиками.

2. Порізати ковбасу, огірки та редиску. Висипати в миску.

3. Порізати варені яйця. Додати до інших інгредієнтів.

4. Порізати зелень. Висипати в окрему миску. Розтерти ложкою. Додати в миску.

5. Додати кефір і спеції за смаком.

ЗЕЛЕНИЙ ГАСПАЧО. Інгредієнти

Листя шпинату

Зелена цибуля

Часник

Помідори

Болгарський перець

Огірки

Виноград 

Петрушка

ЗЕЛЕНИЙ ГАСПАЧО. Приготування

1. Помити та пробланширувати шпинат протягом 2-3 хв.

2. Пробланширувати помідори та зняти шкірку.

2. Нарізати зелену цибулю, перець. 

3. Усі інгредієнти змішати у блендері, додавши попередньо холодної води та сіль і перець. 

Нагадаємо, що нещодавно Дмитро Комаров поділився особливим рецептом непальського лимонаду.