Як правильно доглядати за пальтами і капелюхами вдома

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Секрети догляду за теплим одягом та капелюшками в домашніх умовах.

Поділитися:

ТОП-5  моделей верхнього одягу 2016  Осінь - пора гарних, зручних, а головне - теплих речей. Проте, щоб вони зберігалися у хорошому стані, зовсім не обов’язково віддавати їх у дорогу хімчистку.

Професійна чистка руйнує структуру тканини, тож набагато безпечніше зробити це в домашніх умовах. Експерт «Сніданок з 1+1» Таміла Чехович поділилася секретами правильного догляду за верхнім одягом.

ВОВНЯНІ ПАЛЬТА
Коли ви доглядаєте за вовняними пальтами, надавайте перевагу сухій чистці. Для цього розсипте звичайний пральний порошок на виріб, а потім зметіть щіткою.

Коли чистите вовняне пальто щіткою, рухайте щіткою згори донизу. Так ви точно не пошкодите структуру тканини, - наголошує Таміла Чехович.

РЕЧІ З ПОЛІЕСТРУ

Поліестр дуже простий у догляді. Його можна випрати і в пральній машинці.

Перед пранням поліестерового пальта чи куртки, не забудьте застебнути всі кнопки та блискавки, щоб вони не зіпсувались, - зазначає Таміла.

ЧИСТКА ОДЯГУ З КАШЕМІРУ

Кашемірові пальта – дуже примхливі. Якщо вони забрудняться, то прати їх потрібно лише вручну. Сушити ж подібні вироби треба на рівній поверхні в розгорнутому вигляді, так вони не будуть деформуватися.

Щоб позбутись неприємного запаху і плям, потріть кілька разів тканину вологою бавовняною серветкою, змоченою у мильному розчині. Далі змочіть ватний диск в аміаці і знову потріть плями.

Дуже добре з чисткою кашемірового верхнього одягу справляється відпарювач. Він – незамінний для тих речей, які потрібно освіжити після довгого зберігання.

Потужний струмінь пари вбиває до 99, 9 % бактерій на одязі.  Тому з відпарювачем чистити речі можна рідше, - впевнена експерт.

Ще одна з корисних особливостей відпарювача – він повністю вбиває запахи.

КАПЕЛЮХИ

В жодному разі не вдягайте капелюшки в дощову погоду, вони можуть деформуватися, а пил перетвориться на плями.

Та якщо ви все ж потрапили під дощ, не журіться.  Обов’язково протріть капелюх щіткою, попередньо змоченою у теплій і чистій воді. Потім просушіть виріб на трилітровій банці.

Тоді ваш улюблений аксесуар не втратить форми, - каже Таміла.

Капелюх в жодному разі не можна вішати на гачок в коридорі. Краще покласти в спеціальну коробку чи просто на рівну поверхню.

Будьте уважні до своїх речей і вони будуть радувати вас стільки, скільки ви забажаєте.

Нагадаємо, нещодавно на сайті 1+1 писали, як компактно розмістити речі в шафі.

Новини по темі