У програмі Сніданок з 1+1 експерт Едуард Насиров розповів, як зберегти максимальну кількість вітамінів під час консервування та як закатати банку, щоб вона не зірвалася.

За словами експерта, для того, щоб консервації довго та правильно зберігалися, треба дотримуватися кількох правил.

СТЕРИЛІЗАЦІЯ

Для того, щоб швидко простерилізувати кілька банок, експерт радить скористатися духовкою. Достатньо поставити скляний посуд та кришки у духову шафу на водяну баню і залишити на кілька хвилин.

Крім того, не варто забувати про стерилізацію овочів і фруктів. Продукти також вимагають дбайливого очищення.

Для консервацій варто відбирати лише чисті, спілі та якісні овочі, – каже Едуард Насиров.

Експерт також радить замочувати деякі продукти на ніч. Щоб консервовані огірки були хрусткими, їхні шапочки краще не обрізати.

МАРИНАД

Перед тим, як заливати в банку маринад, важливо переконатися в тому, щоб банка була не холодна. Інакше вона може лопнути.

Маринад експерт рекомендує заливати по «плечики» банки. Якщо ж залити банку по вінця, то може зірвати кришку.

Після того, як ви залили маринад, обов’язково накрийте банку кришкою, щоб туди не потрапили мікроби, – каже експерт.

Крім того, від того, наскільки щільно ви викладете продукти в банку та правильно її закрутите, залежить якість консервування. Тому експерт радить не поспішати під час цього процесу.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про три предмети, які не можна класти в мікрохвильовку.