Як правильно скласти резюме: Поради психолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Наталя Підлісна розповіла, як правильно та креативно скласти резюме.

Поділитися:

Їжа для розуму: Які продукти змусять мозок працювати кращеПостійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Наталя Підлісна дала практичні поради, як правильно скласти резюме, тим самим підвищити свої шанси отримати роботу мрії.

Складаючи резюме, слід зберігатати структурованість та не писати нічого зайвого. Однак є певні винятки для людей творчих професій. Написавши цікавий та доречний мотиваційний лист, ви автоматично покажете свою креативність та вміння мислити нестандартно.

Роботодавець, який шукає творчу людину, ніколи не пройде повз резюме з метафоричним викладенням того, про що зазвичай люди пишуть шаблонно, – зауважила психолог.

Звісно, якщо ви подаєте резюме на посаду на кшталт юриста чи бухгалтера, креативність буде явно зайвою. 

Завжди слід розуміти, яка аудиторія читатиме ваше резюме та кого роботодавці шукають, – підкреслила Наталя Підлісна.

ЯК ПРАВИЛЬНО СКЛАСТИ РЕЗЮМЕ

Якщо людям творчих професій достатньо проявити себе у мотиваційному листі, то шукачам "серйозної" роботи варто добряче попрацювати, щоб резюме оцінили. 

Багато роботодавців навіть не дочитують резюме, адже воно складене шаблонно, як і сотні інших – за ним не видно живої людини, – констатувала експерт.

Обов'язково вкажіть свої досягнення, досвід роботи у хронологічному порядку, освіту (як академічну, так і вміння, що здобули самостійно), згадайте свою соціальну активність тощо.

У складанні резюме важливі елементи – творчість, гумор та почуття міри, – зазначила психолог.

ОСОБЛИВОСТІ ПСИХОЛОГІЇ РОБОТОДАВЦЯ

1. Роботодавцю треба дати зрозуміти, що ви можете працювати якісно та швидко за менші гроші, ніж ваші конкуренти.

2. Не вказуйте у резюме, що ви прагнете кар'єрного росту, адже у даний момент роботодавець хоче знайти людину, яка працюватиме саме на обраній посаді.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як відновити сили після зими.

Новини по темі