Гамбургер – король світового фаст-фуду. Сьогодні, 27 липня, популярний бутерброд святкує 116-ий день народження.

Швидко перекусити – це не означає з’їсти щось шкідливе. У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін поділився рецептом корисного гамбургера з натуральних інгредієнтів від відомого англійського шеф-кухаря Джеймса Олівера.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БУРГЕРА

Фарш – 300 г.

Бекон – 50 г.

Сир – 100 г.

Томати – 2 шт.

Цибуля – 2 шт.

Цукор – 1 ст.л.

Бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Спеції за смаком.

Читайте також: Як готувати фірмовий бургер від відомого ресторатора Діми Борисова

ПРИГОТУВАННЯ БУРГЕРА

1. Яловичину пропустити через м’ясорубку.

2. Додати до фаршу спеції. Перемішати.

3. Нарізати кільцями цибулю.

4. На розігріту пательню додати оливкової олії. Посмажити цибулю.

5. Додати до цибулі цукор і бальзамічний оцет. Перемішати.

6. Зліпити з фаршу котлету. Викласти на пательню разом з беконом.

Котлета повинна бути більше, ніж булочка. Адже під час смаження м'яса стане менше, – каже Руслан Сенічкін.

7. Обсмажити котлету з двох боків.

8. На котлету викласти сир. Накрити зверху тарілкою, щоб сир краще розплавився.

9. Підсмажити на пательні булочку.

Для того, щоб бургер був соковитіший, Руслан Сенічкін радить приготувати смачний соус.

Для цього треба змішати 4 ст.л. майонезу, 1 ст.л. гірчиці та 1 ст.л. кетчупу. Порізати 1 цибулину, 100 г. листя салату та 2 шт. маринованих огірків. Перемішати всі інгредієнти.

10. На нижню частини булки викласти карамелізовану цибулю, помідор, котлету з сиром, бекон.

11 Верхню частину булочки змастити соусом. Накрити бургер.

Нагадаємо, що нещодавно шеф-кухар одного з київських ресторанів розповів, як приготувати смачний та вишуканий французький салат із сезонних овочів і сиру.